Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Dag-Inge Ulstein.
RAUS: Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) signerte onsdag en samarbeidsavtale mellom Redd Barna og Norad verdt 1,15 milliarder kroner. (Foto: Sturlason)

Satsing på funksjonshemmede barn gir milliardbeløp fra Norad

Norad og Redd Barna inngår en femårig samarbeidsavtale verdt 1,15 milliarder kroner, blant annet for å arbeide blant barn med nedsatt funksjonsevne.

Av Handikapnytt
Publisert 22.05.2019 13:14

(NTB:) Avtalen er den største Norad noensinne har inngått med en sivilsamfunnsorganisasjon.

Den innebærer at Redd Barna får 234 millioner kroner i året de skal bruke på å nå de mest marginaliserte barna.

Sikre barnas rettigheter

Generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna er storfornøyd.

– Med den nye avtalen når vi barn i 16 land, blant annet Somalia, Malawi og Nepal. Vi skal sikre disse barnas rettigheter ved å jobbe med myndigheter, sivilsamfunn og lokale samarbeidspartnere, sier hun.

Avtalen har tittelen «Ingen barn skal utelates», og det er ifølge Redd Barna særlig satsingen på sårbare barn og samarbeidet med funksjonshemmedes egne organisasjoner som har ført til det store beløpet.

Barn med funksjonsnedsettelser

Pengene skal gå til barn med funksjonsnedsettelser, jenter, etniske minoriteter og andre barn som ikke får innfridd sine rettigheter.

– Det at avtalen gjelder de fem neste årene gir oss forutsigbarhet, langsiktighet og fleksibilitet, og det gjør det mulig å etablere tettere, mer strategisk samarbeid med partnere, og gir oss rom til å utvikle nye løsninger og gode programmer, sier Lange.

Signerte

Ifølge Redd Barna sørget de for at mer enn 975.000 barn, halvparten av dem jenter, fikk tilgang til utdanning gjennom den forrige avtalen, som løp fra 2015.

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) dro onsdag formiddag til Redd Barnas kontorer i Oslo for å signere den nye avtalen på vegne av regjeringen.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.