Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljfoto av taxiskilt på taket av bil.
FIKK SPARKEN: Mannen får ikke lenger jobbe som drosjesjåfør etter at han nektet å ta med en førerhund. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Taxisjåfør mistet jobben etter førerhund-nekt

En taxisjåfør i Oslo som i mars nektet å kjøre en blind kvinne med førerhund, har mistet jobben etter at kvinnen klagde.

Handikapnytt
Publisert 22.04.2019 21:29

(NTB:) Den 51 år gamle kvinnen hadde med seg sin førerhund da hun skulle ta en drosje fra Kirkeristen i Oslo sentrum 18. mars i år, melder NRK.

Sjåføren i bilen fra Taxi3 nektet imidlertid å ta henne med.

Andre sjåfører på holdeplassen gjorde ham oppmerksom på at han ikke hadde lov til å nekte å ta med blinde med førerhund uten at det hjalp. Kvinnen fikk derfor kjøre med en annen taxi istedenfor.

Kan miste løyvet

Kvinnen sendte inn klage på sjåføren som nektet å ta henne med. Akershus fylkeskommune reagerte raskt og sendte et brev til løyvehaver der de varslet om at drosjeløyvet kan bli tilbakekalt ettersom det ikke er lov å nekte transport av blinde med førerhund.

Dispensasjon fra dette kravet gis ikke.

Sjåføren fikk sparken

Daglig leder for taxisentralen Taxi3, Kristian Bjørnrud, forteller at episoden har fått konsekvenser for taxisjåføren. Løyvehaveren har nemlig avsluttet arbeidsforholdet til vedkommende.

– Vi som selskap har sperret sjåførkortet hans, slik at han ikke kan kjøre for noen andre eiere i vårt selskap, sier Bjørnrud.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med sjåføren. Løyvehaver ønsker ikke å uttale seg om saken.

Kvinnen sier at det ikke er første gang hun har opplevd dette, og at det spesielt er i byer som Oslo og Bergen at dette er et problem.

Les også: FRYKTER DÅRLIGERE DROSJETILBUD FOR RULLESTOLBRUKERE MED NY TAXILOV

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.