Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lagbilde i idrettshallen.
VM-KLARE: Her er BVH-spillerne som skal til Gävle for å spille VM, noen for førstelaget Lions og noen for andrelaget Tigers. Fra venstre: Henrik Hoff-Halvorsen, Gabriel Wilhelmsen Hoff, Maren Huseby, Eirik Sander Viken, Fredrik Thorsholt, Gaute Nymoen, Finn Alexander Hermansen, Eric Haugen, Johannes Kiese og Andreas Semb. Foran ligger trener Anders Larsen-Haug og bakerst sitter trener og administrator Jim Nymoen. (Foto: Ivar Kvistum)

Til VM for å bli best i verden

Fra før er BVH Lions verdens nest beste el-innebandylag. Målet i VM er å bli best i verden.

Ivar Kvistum
Publisert 31.08.2023 13:26

El-innebandy kaller seg gjerne verdens mest inkluderende lagidrett. Alle kan spille.

Men det betyr ikke at utøverne av sporten er uten ambisjoner. Tvert imot.

14.–17. september er det duket for World Cup Volt Hockey (WCVH) i Gävle på den svenske østkysten. Hit kommer de beste lagene og klubbene i verden, fra USA, Canada, Danmark, Sverige og Norge.

Det siste kneppet

For BVH Lions er målet klart.

– Lions er verdens nest beste lag som ønsker å bli best i verden, sier trener Anders Larsen-Haug til Handikapnytt.

Statusen nest best fikk Lions i fjorårets mesterskap samme sted. Da deltok 22 lag og nærmere 200 spillere. Nå får førstelaget fra Bærums Verk Hauger IF sjansen til å ta det siste kneppet helt til topps.

Lions er verdens nest beste lag som ønsker å bli best i verden.

Actionbilde fra kamp på trening.

TEMPO OG SAMSPILL: Farten i pasningsspillet må opp, konstaterer Andreas Semb og Johannes Kiese (til høyre). Her i trening mot Fredrik Thorsholt (til venstre) og Eric Haugen. (Foto: Ivar Kvistum)

Alle arbeidsoppgaver sitter

Men Lions er ikke de eneste nordmennene som reiser til Sverige for å spill el-innebandy i midten av september. Bærums Verk Hauger stiller også med andrelaget sitt, Tigers. Dette er også et satselag som slett ikke tenker å være turister i Gävle.

– Målet er å gjennomføre en turnering hvor alle arbeidsoppgaver sitter som de skal og hvor alle kan utvikle seg som spillere, sier spillende trener Johannes Kiese til Handikapnytt.

I tillegg til lagene fra Bærums Verk Hauger reiser også tre spillere fra Arendal og fem fra Lillestrøm til Gävle.

Enda skarpere

Men tilbake til Lions, BVHs førstelag. Hva skal til for at de når målet om å reise hjem fra Gävle som verdens beste el-innebandylag?

– Vi må få opp tempoet og bli mer samkjørte som lag, sier Andreas Semb, en av dem som tre uker før avreise kan vise til å ha sikker plass på førstelaget.

Det samme tenker trener Anders Larsen-Haug.

– Vi må bli enda skarpere i pasningsspillet og kombinasjonsspillet vårt, konstaterer han – helt på det rene med at de vil møte motstandere med større individuelle ferdigheter. Derfor den kollektive innsatsen som lag avgjørende.

Totalt inkludert

Spillerne på de to BVH-lagene trener to ganger i uken, i Rykkinnhallen i Bærum. Det kunne gjerne vært mer, men halltid er et knapphetsgode i denne sporten.

Samtidig mener Anders Larsen-Haug at de får mye igjen for å være så tett inkludert i det øvrige innebandy-miljøet i klubben. Her er ikke el-innebandy en aktivitet for seg selv, men en integrert del av det hele.

Poenget illustreres av at rullestolbrukeren Larsen-Haug selv er trener for et innebandylag for ikke-funksjonshemmede.

– Det er fordi vi er fullblods inkludert at vi blir så gode. Det ser vi i andre paraidretter også, sier han.

Larsen-Haug snakker og gestikulerer på et spillermøte.

STRATEGI: Trener Anders Larsen-Haug gir instrukser for oppkjøringen mot VM. (Foto: Ivar Kvistum)

Generasjonsskifte

Andreas Semb og Johannes Kiese har begge spilt el-innebandy i mange år, fra de var guttunger. Nå er for lengst voksne, og de er opptatt av å få til et vellykket generasjonsskifte der nye spillere blir introdusert for sporten.

– Det unike med el-innebandy er at alle stiller helt likt. Verken kjønn, alder eller diagnoser har betydning, sier Andreas Semb.

Og legger til:

– Jeg vil særlig framheve at dette er en fin aktivitet for folk med muskelsykdommer. Du trenger ingen styrke i overkropp eller armer, så lenge du kan bruke en joystick, sier han.

Samtidig kan el-innebandy være like krevende som annen lagidrett når det kommer til samspill, spillforståelse, tempo og taktikk. Alt dette terper de to BVH-lagene på i Rykkinnhallen i ukene fram mot avreise til verdensmesterskapet i Gävle.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.