Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Test hestekreftene på Rudskogen

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 17.02.2015 17:14

Landsforeningen for Ryggmargsskadde vil gi funksjonshemmede en dag full av fart og spenning.

– I fjor hørte jeg om en fyr i USA med ganske høy ryggmargskade som hadde fått bygget om en racerbil slik at han kunne styre kun med hodet, sier lederen i Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS), Leif Arild Fjellheim.

Da han hørte om dette, fikk Fjellheim ideen til en racingdag tilpasset funksjonshemmede.

– Vi søkte om midler fra Extra-stiftelsen for å få til å få gjennomført en hel dag, med mange forskjellige aktiviteter. Vi fikk midlene og vi gleder oss til 18. september. Da skal vi fylle Rudskogen med alt vi har å by på, sier han.

LES OGSÅ: VERDEN LØPER MOT LAMMELSER

Rudskogen Motorsenter i Østfold-kommunen Rakkestad regnes som et av de flotteste motorsportanleggene i Norden. Her finner vi både en bil- og MC-bane på 3254 meter og en gocartbane på 1210 meter.

Motorsport-samarbeid

Programmet er enda ikke helt spikret, men noe for enhver kan han love.

– Vi ønsker at alle skal få kjenne litt fart i håret enten de kjører egen bil, prøver en racerbil med håndgass og håndbrems, eller bare sitter på. For noen vil jo det sitte på være mer enn nok for å gi følelsen av fart, sier Fjellheim.

– I tillegg til det som skjer på banen, vil det være egne stands og litt show. Vi er i samarbeid med ulike motorsportmiljøer for å konkret finne ut hva vi skal tilby, sier han.

LES OGSÅ: GÅ-ROBOTENE MARSJERER FREM

Åpent for alle

Lederen i Landsforeningen for Ryggmargskade er nøye med å presisere at dette ikke kun er for deres medlemmer.

– Arrangementet er for alle som ønsker det, men er spesielt til rettelagt for funksjonshemmede. Vi ønsker alle velkommen og håper alle vil ha en fartsfylt dag , sier Fjellheim.

Det koster ingenting, men alle som tenker å komme, bør melde seg på til leif.arild.fjellheim@haugnett.no eller telefon 911 44 728, slik at arrangørene vet hvor mange som kommer.

– Folk som ønsker å stå med stand må også gjerne ta kontakt, tillegger Fjellheim.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.