Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av de seks sammen på perrongen.
UTILGJENGELIG: Rullestolbrukerne Trond Akselsen (til venstre), Roald Haarstad og Einar Knutsen viser forslaget sitt om en midlertidig løsning til Ap-leder Jonas Gahr Støre, ordfører Hanne Opdan og stortingsrepresentant Tuva Moflag. Men ifølge Bane NOR er de nødt til å vente.

Bane NOR: Ikke mulig med midlertidige løsninger på Kolbotn stasjon

Først i 2024 vil Kolbotn stasjon være universelt utformet. Inntil da må rullestolbrukere og andre leve med dagens manglende tilgjengelighet, ifølge Bane NOR.

Av Ivar Kvistum
Publisert 20.10.2020 20:55

Bane NOR beklager den manglende tilgjengeligheten på plattform 2 på Kolbotn stasjon i Nordre Follo.

Men statsforetaket med ansvaret for norsk jernbane-infrastruktur ser ingen muligheter for å lage midlertidige løsninger inntil stasjonen er oppgradert.

Mandag skrev Handikapnytt at rullestolbrukere verken kommer seg av eller på sørgående tog på Kolbotn stasjon.

Rullestoler, barnevogner og bagasje

Konsekvensen er blant annet at passasjerne først må reise nordover og bytte tog om de skal sørover.

Les mer: FRA DENNE STASJONEN MÅ RULLESTOLBUKERE TA TOGET I FEL RETNING

I en kommentar fra Bane NOR, som har ansvaret for jernbanestasjoner i Norge, beklager seniorrådgiver for kommunikasjon Simen Slette Sunde.

– Bane NOR er kjent med situasjonen på Kolbotn stasjon for reisende i rullestol, med barnevogn eller bagasje, som skal til eller fra plattform 2», skriver han til Handikapnytt.

Vil ta tid

Han bekerfter at Bane NOR har planer om å ruste opp stasjonen, men at dette vil ta tid.

– I dag planlegger vi å bygge om og oppgradere stasjonen med universell utforming. Det foreløpige tidspunktet for byggestart er sommerhalvåret 2023, med ferdigstillelse i 2024. Skal vi få til det, må vi ha bevilgninger og «grønt lys» til utbyggingen fra Jernbanedirektoratet, forklarer han.

Kan bare beklage

I Handikapnytts reportasje foreslår de tre rullestolbrukerne Roald Haarstad, Einar Knutsen og Trond Akselsen å lage en midlertidig løsing med en bro fra plattform 2, over spor 3, og ut på vestsiden av stasjonsområdet.

Men Bane NOR avviser at en midlertidig løsning er mulig.

– På grunn av sikkerheten og jernbaneteknikken på stasjonen klarer vi dessverre ikke å lage midlertidige gode og funksjonelle løsninger til plattform 2. Vi forstår hvilke problemer dette medfører for flere av passasjerene og kan bare beklage, skriver Sunde.

Kjære leser 🙂
Vil du hjelpe Handikapnytt med å lage flere saker som den du leser nå? Da kan du sende oss 25 kroner eller et annet beløp på Vipps, nummer:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling. Vi mottar ingen pressestøtte, og vi har ingen betalingsmur. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt.
Tusen takk for ditt bidrag.
Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.