Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to sammen.
OVERTAR: Direktør Astrid Nyquist er glad for at Bent Høie overtar styreledervervet ved Beitostølen Helsesportsenter. (Foto: BHSS)

Bent Høie ny styreleder på Beitostølen

Tidligere helse- og omsorgsminister Bent Høie overtar som styreleder for Beitostølen Helsesportsenter etter Tove Linnea Brandvik.

Handikapnytt
Publisert 05.06.2023 11:29

– Jeg er stolt og takknemlig for at styret ved Beitostølen Helsesportsenter har ønsket meg som styreleder, sier Høie en i en pressemelding.

Bent Høie tiltrådte i 2021 stillingen som statsforvalter i Rogaland, etter å ha vært helseminister i regjeringen Solberg i perioden 2013 – 2021. 

– Så lenge jeg har kjent til senteret, har jeg vært imponert over den jobben som gjøres der av de faglig sterke og engasjerte medarbeiderne. Jeg gleder meg til å være med å utvikle senteret videre sammen med ansatte, ledelse, brukerne og resten av styret, fortsetter han.

Kunnskap og engasjement

Høie overtar vervet etter Norges Handikapforbunds forbundsleder Tove Linnea Brandvik, som inne i sitt åttende og siste år som styreleder for BHSS.

– Jeg er svært stolt over at Bent Høie, med sin kunnskap, erfaring og personlige engasjement, har takket ja til å lede styret og virksomheten videre. Han har et unikt interessepolitisk nettverk som er svært aktuelt for BHSS, og hans sterke og ferske systeminnsikt og endringskompetanse er udiskutabel, sier Tove Linnea Brandvik i pressemeldingen.

Befeste og videreutvikle

Styret ved BHSS har jobbet med et tydelig mandat for hva man ønsker for en fremtidig leder.

– Beitostølen Helsesportsenter har ønsket en ny styreleder som i kraft av egne kvalifikasjoner, faglig innsikt og bredt interessepolitisk nettverk, vil kunne befeste og videreutvikle senterets samfunnsmessige betydning og fotfeste nasjonalt og internasjonalt, sier direktør ved BHSS, Astrid Nyquist i pressemeldingen.

Hun legger vekt på at BHSS har ønsket en styreleder som har solid forankring i det verdigrunnlaget og de perspektiver som BHSS er bygd på, og som kan bidra til å videreutvikle institusjonen både i helsekontekst og i et menneskerettighetsperspektiv.

– At Bent Høie tar på seg oppdraget som styreleder for virksomheten, opplever vi som en stor anerkjennelse av det arbeidet vi gjør hver eneste dag, sier Nyquist.

Samarbeidet med NHF består

Hun takker avtroppende styreleder Tove Linnea Brandvik for den enorme innsatsen hun har lagt ned for BHSS gjennom sitt styrelederverv gjennom to perioder.

– Selv om Brandvik sin funksjon som styreleder avsluttes ved nyttår, vil samarbeidet med henne og Norges Handikapforbund bestå, og vi er svært takknemlige for å kunne dra med oss kraften til Tove Linnea i det videre arbeidet, avslutter direktør Astrid Nyquist.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.