Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av en smilende Birgit Skarstein.
I EN KLASSE FOR SEG: Birgit Skarstein tok sitt femte VM-gull i roing. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– Jeg er i superform!

Birgit Skarstein tok sitt femte VM-gull i roing.

Handikapnytt
Publisert 25.09.2022 13:36

(NTB:) Birgit Skarstein (33) fra Levanger tok sitt VM-gull nummer fem i singlesculler for pararoere i tsjekkiske Racice søndag. Det gjorde hun i ren oppvisningsstil.

Vinnertiden 10.07,46 var også ny mesterskapsrekord.

Skarstein tok sitt første VM-gull i 2014, og hun vant også VM-gull i 2017, 2018 og 2019.

Søndag var hun i en egen klasse igjen. Hun tok tidlig teten og var i realiteten aldri truet. Hun ledet etter 500 meter, hun ledet etter 1000 meter og hun ledet etter 1500 meter.

Inn mot mål var hun oppe i flere båtlengders ledelse, og hun triumferte inn til en sikker seier. Som vanlig hadde trønderjenta en kruttsterk avslutning.

Nøye gjennomtenkt

Skarstein var spent før start. Hun har kjørt et helt annet treningsregimene i sommer inn mot dette mesterskapet sammenlignet med tidligere, og hun var usikker på hvor hun sto.

– Jeg visste at flere av de andre var startraske, og jeg måtte også finne en rask takt ut fra start samtidig som jeg måtte sikre at jeg ikke sprakk mot slutten. Dette var nøye gjennomtenkt, sa Skarstein til NTB.

Da hadde hun akkurat rukket en kjapp prat med en intervjuer fra Det internasjonale roforbundet og NRK.

Da fikk hun akkurat tid til en liten prat med NTB før det ble en parademarsj opp på podiet for å motta gullet og høre den norske nasjonalsangen.

Stolt

Skarstein følte seg tung i kroppen da hun kom inn til stadion på formiddagen i Racice, men det skulle vise seg at hun var alt annet enn tung i kroppen da det dro seg til.

– Med en gang starten gikk, så kjente jeg at kroppen responderte. Dette var bra og solid. Jeg er jo i superform, lo Skarstein.

Med en gang starten gikk, så kjente jeg at kroppen responderte. Dette var bra og solid. Jeg er jo i superform.

Etter premieseremonien var hun enda blidere.

– Dette var første gangen i denne sesongen at vi fikk lov til å være skikkelig i form. Vi har noen små formtopper bare tidligere, og i et VM blir det alltid mye følelser. Det er både gleder og skuffelser, men i dag var det bare kult. Jeg er stolt og lettet. Dette er en lagseier, poengterte Skarstein.

Spent

33-åringen fra Trøndelag noterte tiden 10.07,58. Frankrikes Nathalie Benoit ble nummer to med 10.13,10, og Ukrainas Anna Sjeremet tok bronsen med 10.17,45.

Skarstein var spesielt spent på hva Sjeremet fikk til. Hun var bare 26 hundredeler bak Skarstein i det andre heatet i semifinalen.

– Hun er en mesterskapsløper, men da jeg kom opp til 500 meter kjente jeg at dette ville holde til mål. Da kom jeg i gang på ordentlig, sa Skarstein.

Skarstein er ubeseiret i singlesculler siden 2016 og er regjerende mester i Paralympics i Tokyo fra 2021.

På grunn av få deltakere ble det ikke kjørt noen B-finale i paraklassen for kvinner.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.