Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fire barn i skiløypa
Deltakerne i TV-serien "Barneskirenn" får trening på Beitostølen og skal gå skirenn under VM på ski i Trondheim i 2025. Illustrasjonsfoto. (Foto: Beitostølen Helsesportssenter)

Bli bedre på ski på TV

NRK søker deltakere til TV-serien «Barneskirenn», hvor funksjonshemmede barn får skitrening.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 24.01.2024 08:16

NRKs nettside ser vi at NRK søker programdeltakere mellom åtte og 16 år, med nedsatt funksjonsevne og lyst til å lære å gå eller pigge på ski.

– Ideen er å vise bredden i idrett og fortelle historier som handler om mer enn bare sport. Med «Barneskirenn» er målet å vise hva slags innvirkning idrett og fellesskap kan ha på menneskers mestringsfølelse. Vi gleder oss veldig til å jobbe med denne serien sammen med barna som skal være med, sier Anders Rove Bentsen, redaksjonssjef i NRK Sport.

Får delta på VM i Trondheim

Målet for deltakerne er å gjennomføre et skirenn under VM i Trondheim neste vinter. Før det skal de være med på tre treningssamlinger på Beitostølen Helsesportssenter.

– Barna kan forvente å få kyndig opplæring av de aller beste; både kjente langrennsutøvere og coachene på Beitostølen Helsesportsenter. Målet er at barna skal utfordre seg selv slik at de får kjenne på en god mestringsfølelse. Ikke bare når de er i mål, men også underveis i treningene. Vi tror dette vil bli en minnerik reise for både barna og publikum, sier Anders Rove Bentsen i NRK Sport.

Skiferdigheter og selvstendighet

Beitostølen Helsesportssenter stiller fagpersoner til rådighet for TV-serien for å tilrettelegge for ski og andre aktiviteter.

– Målet er å bedre skiferdighetene og styrke selvstendigheten og egenfølelsen, sier Berit Gjessing.

Hun er leder rehab barn og ungdom på Beitostølen Helsesportssenter og synes det er fint at NRK vil lage en serie om funksjonshemmede barns mestring og muligheter.

– Det beste er hvis serien kan engasjere seerne og gi nye refleksjoner. Jeg forventer at det blir en TV-serie som viser deltakernes hverdag som den er, med både oppturer og nedturer, formidlet med hjertevarme, sier hun.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.