Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Mona gir Dagfinn en klem inne på senteret. Treningsapparater i bakgrunnen.
VELKOMMEN PÅ TRENING: Mona og Dagfinn Enerly åpner sitt eget treningssenter i Rygge i Østfold. (Foto: Feelgood)

Dagfinn og Mona Enerly starter treningssenter i Rygge

Dagfinn Enerly har et liv i toppidretten bak seg, og nå starter han treningssenter sammen med kona Mona. – Dette er et treningssenter for de som synes det er vanskelig å bruke andre treningssentre, sier den kjente eks-fotballspilleren.

Bjørnhild Fjeld
Publisert 19.08.2020 12:26

Lørdag 22. august åpner Dagfinn og Mona Enerly dørene til sitt siste prosjekt: Feelgood treningssenter i Rygge i Østfold.

Det som skiller et Feelgood-treningssentre fra mange andre sentre er blant annet at treningsapparatene er motoriserte.

Maskinene har motor og man kan trene passivt ved at man følger maskinens bevegelser, eller aktivt ved at du tar i så mye du orker.

Det betyr at du kan bruke apparatene selv om du, som Dagfinn Enerly selv, er lam fra halsen og ned.

– Jeg har brukt apparatene mye, og det har hatt utrolig positiv effekt. Jeg blir sterkere, jeg sover bedre, og fordøyelsen er blitt mye bedre, forteller den tidligere fotballspilleren.

Den tidligere Fredrikstad-vingen Dagfinn Enerly ble lam fra halsen og ned etter en ulykke på banen i 2005. Trening har i årevis vært en livsviktig del av livet til han og kona Mona.

Ble svett på leggene

Et Feelgood treningssenter består av 12 treningsapparater, 11 av dem med motor. Dette innebærer at man ved å trykke på en knapp kan få apparatet til å gå av seg selv.

På den måten kan du få bevegelse i en kroppsdel selv om du ikke har førlighet.

– Vi hadde en annen rullestolbruker innom senteret på prøvetime. Etter å ha tatt en runde i alle apparatene, var han helt ferdig. Han var til og med svett på leggene – det er ikke ofte du opplever når du er lam fra livet og ned, sier Enerly.

Han var til og med svett på leggene – det er ikke ofte du opplever når du er lam fra livet og ned.

Overraskende effekt

Han er både overrasket og imponert over hvor mye effekt passiv bevegelse kan ha både for ham og andre med funksjonsnedsettelser.

– I og med at apparatene er motoriserte er det mindre fare for å gjøre noe feil, eller bli skadet. Det at det er en fast runde med 12 apparater, synes jeg også er en stor fordel. Du vet hva du skal gjøre når du kommer på treninga.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!

Rettet mot utrente og funksjonshemmede

Det nye treningssenteret på Rygge er ett av 40 sentre i Feelgood-kjeden, som startet opp i 2015. I tillegg brukes apparatene på ulike helse- og rehabiliteringsinstitusjoner, blant annet på Sunnaas sykehus.

Treningssentrene er spesielt rettet mot eldre, utrente og mennesker med ulike funksjonshemminger. 

– Vi håper at våre sentre kan fylle det manglende leddet mellom rehabilitering på institusjon, og menneskers hverdagsliv. Dette er et treningssenter alle kan bruke, du kan komme når du vil og er ikke avhengig av når en fysioterapeut har time, sier Christian Bache, som er gründer og markedssjef i Feelgood AS.

Tar alle smittevernregler

Ekteparet Enerly innrømmer at det er spesielt å starte treningssenteret i koronatider, men understreker at de tar alle mulige forholdsregler hva angår smittevern.

– Fremtiden er mer usikker nå enn det den ellers ville ha vært, men vi kan jo ikke slutte å bevege oss!

Fremtiden er mer usikker nå enn det den ellers ville ha vært, men vi kan jo ikke slutte å bevege oss!

Paret har allerede hatt flere inne på flere veiledninger og prøvetimer – noe de har fått gode tilbakemeldinger på.

– Dette er et annerledes treningstilbud vi har inntrykk folk vil sette stor pris på. Vi ønsker selvfølgelig interesserte velkommen på lørdag og i tiden fremover, sier Enerly-duoen. 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.