Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Barn hos synsundersøkelse hos optiker.
FÅ FÅR: Synsundersøkelsen danner grunnlaget for om barn trenger briller. Den må foreldrene betale selv. (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Få barn får brillestøtte

Den nye ordningen er ikke like treffsikker som den forrige, mener optikerbedriftenes bransjesorganisasjon.

Handikapnytt
Publisert 04.01.2023 09:43

(NTB og Handikapnytt:) Kun 10 prosent av barn som er berettiget til brillestøtte fikk støtte i fjor.

Myndighetene har anslått at rundt 140.000 barn er berettiget til å få brillestøtte, men kun 14.000 søkte og fikk innvilget slik støtte, skriver Synsinformasjon i en pressemelding.

Synsundersøkelse dekkes ikke

Optikerbedriftens bransjesorganisasjon Synsinformasjon mener at det skyldes at den nye tilskuddsordninger ikke treffer like godt som den forrige ordningen.

De peker blant annet på at utgiftene til synsundersøkelsen ikke dekkes av ordningen.

– Det er leit at vi ikke har kommet lenger enn at synsundersøkelsen av barn og unge fortsatt må betales fullt ut av foresatte. Synsundersøkelsen gir informasjon om et barn trenger synshjelpemidler eller annen oppfølging i helsevesenet, sier daglig leder Tina Alvær.

Kritiserte brillekutt

Det ble sterkt kritisert fra funksjonshemmedes organisasjoner og den daværende opposisjonen på Stortinget da Erna Solbergs regjering kuttet i støtten til briller for barn.

Den rød-grønne regjeringen fikk i fjor på plass en ny ordning der alle barn under 18 år får dekket 75 prosent av kostnadene til briller. Denne ordningen ble innført fra 1. august i fjor.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.