Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av trist arbeidstaker som sitter på skrivebordet med en pappeske med sakene sine ved siden av seg.
MIDLERTIDIG: Større adgang til midlertidighet har ikke fått flere i fast jobb, men sender heller feil signal til arbeidsgivere, mener Handikapforbundet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

– Feil signal å gjøre det lettere å gi funksjonshemmede sparken

Handikapforbundet støtter Arbeiderpartiets forsøk på å få slutt på den utvidede adgangen til midlertidige ansettelser, som regjeringen har innført.

Av Ivar Kvistum
Publisert 16.02.2018 12:20

En ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning viser at det ikke er blitt flere i faste jobber som følge av at regjeringen åpnet adgangen til midlertidige ansettelser.

Det eneste man har oppnådd, mer midlertidighet, viser rapporten.

Dette er bakgrunnen for at Arbeiderpartiet har fremmet et forslag i Stortinget om å fjerne den utvidede adgangen til midlertidig ansettelse, med øyeblikkelig virkning.

– Et feilgrep

Arbeiderpartiet viser til at funksjonshemmedes organisasjoner advarte mot konsekvensene av mer midlertidighet. Det samme gjorde en samlet arbeidstakerside.

Forbundsleder Arne Lein i Norges Handikapforbund støtter Arbeiderpartiets forslag.

– Mer midlertidighet har vært et feilgrep, sier han.

Tirsdag denne uken stilte han på høring om forslaget i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Der la han fram sin bekymring for konsekvensene av dagens regler.

– Med utvidet adgang til midlertidige ansettelser signaliserer regjeringen egentlig at arbeidsgivere må passe seg for å ansette funksjonshemmede og andre som står utenfor arbeidslivet, fordi de er så spesielle at det er særlig risikabelt å gi dem jobb, sier Lein.

Det er en fare for at myndighetene bare bekrefter denne usikkerheten når de åpner for mer midlertidighet i ansettelsene.

Gi heller trygghet

– Men er det ikke sant at det knytter seg usikkerhet til arbeidstakere som ikke kan vise til sammenhengende erfaring fra arbeidslivet?

– Jo, jeg skjønner at arbeidsgivere kan føle usikkerhet. Men det er en fare for at myndighetene bare bekrefter denne usikkerheten når de åpner for mer midlertidighet i ansettelsene, svarer Lein.

Han mener at man i stedet bør satse på andre grep, i første rekke tettere oppfølging fra Nav.

–Det er mye viktigere at samfunnet stiller med rammebetingelser og støtte som gir trygghet for arbeidsgiverne, i stedet for at de skal få mulighet til å kaste folk ut igjen, sier Lein.

Klikk her for å lese at også Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) støtter forslaget om å kutte den utvidede adgangen til midlertidige ansettelser.

For tidlig å konkludere

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener det er for tidlig å trekke konklusjoner om virkningen av økt adgang til midlertidighet.

– Rapporten går bare fram til 2016. Lovendringen hadde da virket i kort tid. Det er for tidlig å felle en dom etter så kort tid, sier Hauglie til Dagsavisen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.