Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingvil Giske
FILMPRODUSENT: Ingvil Giske. (Foto: Kristoffer Kumar)

Funksjonshemmedes stemmer i «Ibelin»

Alle stemmeskuespillerne i den animerte delen av filmen «Ibelin» er funksjonshemmede.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 28.02.2024 09:11

– Vi har skjønt at funksjonshemmede opplever mye diskriminering, og når vi hadde muligheten til positiv forskjellsbehandling, valgte vi å gjøre det. Det føltes som et naturlig valg for en film som dette. Og det viste seg å være mange å velge mellom, sier filmprodusent Ingvil Giske i Medieoperatørene.

Store deler av filmen «Ibelin» er en rekonstruksjon av det Mads Steens spillfigur Ibelin gjorde i spillet World of Warcraft, med dialog mellom spillfigurene på engelsk. Det er denne dialogen de trengte skuespillere til, og i London fikk de hjelp av castingbyrået «Visible», som har spesialisert seg på funksjonshemmede skuespillere. Alle stemmeskuespillerne er engelske, utenom én: den norske standupkomikeren Sebastian Tjørstad.

– Hva har dere lært av denne prosessen?

– At det er veldig lett å finne og bruke funksjonshemmede skuespillere. Det burde gjøres oftere, og det er viktig å ha en bevissthet om det i castingen, sier Ingvil Giske.

– Er det like enkelt i Norge?

– Statistisk sett er det vel ikke like mange skuespillere å velge blant, men det skader ikke å anstrenge seg bittelitt!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.