Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Geir Lippestad.
TAR RORET: Advokat Geir Lippestad kutter i administrasjonen, men ikke i rådgivningen hos Universell Utforming AS. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Geir Lippestad overtar både aksjene og ledelsen i Universell Utforming AS

– Det neste året kommer vi til å satse spesielt på skoler, varsler Geir Lippestad, som nå har kjøpt konsulentselskapet Universell Utforming AS og overtatt som arbeidende styreleder.

Av Georg Mathisen
Publisert 20.05.2020 08:23

Han var med og stiftet selskapet den gangen han var generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund.

Siden har HLF eid Universell Utforming AS sammen med Norges Blindeforbund og Norges Handikapforbund.

Men nå har advokat Geir Lippestad overtatt både aksjene og ledelsen i konsulentselskapet.

Profesjonelle råd

– Tanken min nå er det samme som den gangen: Det er veldig viktig å ha et profesjonelt rådgivningsselskap som kan hjelpe til med konkrete råd for et mer tilgjengelig og universelt utformet samfunn, sier Lippestad.

Den jobben er ikke blitt mindre med årene, mener han. Han satt som styreleder i selskapet frem til for seks–sju år siden, har fulgt godt med etter at han gikk av og er full av godord om flinke folk og kvalitet på tjenestene.

Da de tre forbundene begynte å snakke om å selge, så meldte han seg på.

– Målet mitt er bare å forsterke det som har vært formålet hele tiden. Dette skal være et selskap som skal bidra til et mer universelt utformet samfunn, sier Lippestad.

Skolesatsing

Han varsler at det blir satsing spesielt på skoler det neste året.

– Det er veldig viktig at ungdom får like muligheter til å gå på nærskolen og at den er utformet på en måte slik at alle får glede av skolebygget og uteområdene. Nå setter vi i gang en storsatsing, sier han og viser til veikartet fra Bufdir for en universelt utformet nærskole.

I tillegg til bygninger og uteområder vil Universell Utforming AS arbeide med både med transportbransjen og for digital tilgjengelighet.

Universell Utforming AS
  • Konsulentselskap som tilbyr tjenester knyttet til universell utforming av bygg og uteområder, reisekjeden, digital tilgjengelighet, tjenester, lovverk og standarder.
  • Selskapet hadde en omsetning på drøyt sju millioner kroner i 2018 og et negativt årsresultat på 147 000 kroner.

Sparer administrasjon

Økonomisk har det ikke gått bare bra i Lippestads nye selskap. De fleste årsregnskapene har endt med et lite underskudd. Det må han gjøre noe med:

– Vi er nødt til å tjene lite grann mer penger enn vi bruker for å bevare arbeidsplassene og sørge for at vi er solide. Jeg har satt et nytt budsjett for 2020 og 2021 hvor vi har tatt ned kostnadene der det er mulig å ta dem ned uten at det går ut over kvaliteten, sier han.

I klartekst betyr det at produksjonen – rådgiverne – fortsetter som før. Derimot skal ledelsen og administrasjonen drives billigere.

– Jeg har gått inn som arbeidende styreleder. Det var en av de tingene jeg måtte se på og vurdere før jeg kjøpte selskapet: Hvilke ressurser skal jeg tilføre? Penger er én ting, men det jeg også har tatt høyde for å investere i selskapet for at det skal bli en trygg og god arbeidsplass, er arbeidskraft og kunnskap, sier Lippestad.

Statsbygg størst

Statsbygg er den største kunden til Universell Utforming AS. I tillegg gir selskapet råd til kommuner, men også transportselskaper som Bane Nor, dataselskaper, private gårdeiere og eiendomsutviklere.

– Nå i koronatiden har vi hatt full produksjon. Med skoler har vi faktisk gjort mer enn tidligere, fordi det har vært lettere å ta befaringer mens skolene har vært stengt, forteller Geir Lippestad. Han oppfordrer kommunene til å forsere rehabiliteringen av skoler og andre offentlige bygg for å gjøre dem tilgjengelige for alle.

Tror på Lippestad

Norges Handikapforbund har vært den ene av tre organisasjoner på eiersiden i Universell Utforming AS. Forbundsleder Tove Linnea Brandvik uttaler i en pressemelding fra NHF at hun er trygg på at visjonen om et bedre utformet samfunn videreføres, og at Geir Lippestad som eier vil være en styrke for selskapet.

– Vi ønsker Geir Lippestad lykke til som ny eier, og vi ser frem til videre samarbeid med selskapet, uttaler Brandvik.

Kjære leser 🙂
Handikapnytt.no er Norges eneste uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling. Vi mottar ingen pressestøtte, og vi har ingen betalingsmur.
Vil du støtte journalistikken vår, kan du sende oss 25 kroner eller et annet beløp på Vipps, nummer:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».
Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.
Hilsen oss i redaksjonen

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.