Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Cato Zahl Pedersen holder tale mens Jonas Gahr Støre holder pristrofé
TAKKETALE: Cato Zahl-Pedersen fikk overrakt prisen fra statsminister Jonas Gahr Støre (bildet) og idrettspresident Zaineb Al-Samarai. (Foto: Geir Owe Fredheim/Team Norway

Hederspris til Cato Zahl Pedersen

- Idrett er den sunneste og mest bærekraftige arenaen å vise mangfold, deltakelse og begeistring, sa Cato Zahl Pedersen da han ble tildelt hedersprisen på Idrettsgallaen lørdag kveld.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 07.01.2024 12:22

Cato Zahl Pedersen fra Nesodden vant 13 gullmedaljer i Paralympics mellom 1980 og 1994. Han har vært på Sydpolen, besteget verdens sjette høyeste fjell Cho Oyu og nesten nådd toppen av Mount Everest.

Han har også bidratt til andres mestringsopplevelse, blant annet gjennom prosjekt for større mangfold i arbeidslivet, ved å etablere Catosenteret og gjennom arbeid i Olympiatoppen.

Juryen for hedersprisen beskriver Cato Zahl Pedersen som en person som har imponert og beveget nasjonen gjennom mer enn 40 år, gjennom arbeidet med sine hjertesaker og evnen til å sprenge grenser. Juryen fremhever at prisvinneren er opptatt av menneskenes muligheter og potensial i og utenfor idretten og alltid har snakket varmest om at veien til resultatet er den største opplevelsen.

Cato Zahl Pedersen mottok prisen på Idrettsgallaen i Trondheim lørdag 6. januar.

Prisene for årets kvinnelige og mannlige paraidrettsutøver gikk til henholdsvis Birgit Skarstein og Jesper Saltvik Pedersen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.