Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tor Andreas Bremnes i Inclue
ERFAREN REKRUTTERER: Tor Andreas Bremnes er nylig ansatt som daglig leder i det NHF-eide rekrutteringsbyrået InClue, som spesialiserer seg på å rekruttere arbeidssøkere med funksjonsnedsettelser. (Foto: Privat)

Rekrutterer jobbsøkere med funkiskompetanse

Arbeidsgiverne står klare til å ansette. Tor Andreas Bremnes i det nystartede rekrutteringsbyrået InClue AS jakter nå på flere jobbsøkerkandidater med tilleggskompetanse i det å leve med en funksjonsnedsettelse.

Bjørnhild Fjeld
Publisert 15.11.2022 22:04

Tor Andreas Bremnes har i seks uker vært daglig leder i det nystartede rekrutteringsbyrået InClue AS, som er eid av Norges Handikapforbund. Nå er alle datasystemene oppe og går – og Bremnes er klar til å ta imot flere kandidater.

– Jeg har selv cerebral parese og vet litt om de hindringene som funksjonshemmede møter i arbeidslivet. Jeg synes også det er på tide at flere arbeidsgivere får nyte godt av den tilleggskompetansen som det er å ha en funksjonsnedsettelse, sier han.

«Headhunter» fra Manpower

Bremnes jobbet tidligere i Manpower, og har lang erfaring fra rekrutteringsbransjen. Han har lenge ønsket å spesialisere seg i nettopp det med å få flere funksjonshemmede i jobb. Han mener mange arbeidsgivere går glipp av gode kandidater fordi de ikke tar funksjonshemmede med i betraktning.

Jeg synes også det er på tide at flere arbeidsgivere får nyte godt av den tilleggskompetansen som det er å ha en funksjonsnedsettelse.

– Når jeg hører om arbeidsgivere som har lyst ut en stilling sju ganger uten å klare å ansette noen, da mener jeg at de har et for snevert søknadsfelt. Akkurat nå er det arbeidstakers marked, og det må arbeidsgiverne være klar over, sier han.

Egenerfaring og tilleggskompetanse

InClue skal rekruttere innen ulike bransjer, og er for eksempel ute etter jurister, IT-folk, økonomer, saksbehandlere og ledere. Det spesielle med dette rekrutteringsbyrået sammenlignet med Manpower og andre, er at de spesialiserer seg på å rekruttere kandidater som har egenerfaring med funksjonsnedsettelse – som tilleggskompetanse.

Bevisstgjøringsprogram

– Det vi skal gjøre er todelt: For det første skal vi tilby funkiskompetanse til våre kunder – altså lære opp arbeidsgivere i hva det vil si å være funksjonshemmet i arbeidslivet. Dette vil vi gjøre i form av konsulenttjenester, foredrag og rådgivning.

InClue bruker Funkiskompetanse, som er et bevisstgjørings- og undervisningsprogram som tar utgangspunkt i synet på funksjonshemmede. Konseptet er utviklet av Norges Handikapforbund.

Kompetanse og pool

– Gjennom Funkiskompetanse viser vi hvordan kunnskapsmangel og forestillinger om funksjonshemmede bidrar til utilsiktet utestengelse, sier Bremnes.

Det andre arbeidsområdet til InClue er å tilby kandidater fra en pool, og bidra i rekrutteringsprosessen til kundene, altså arbeidsgiverne, forteller Bremnes.

Han understreker at det ikke er snakk om praksisplasser og tilrettelagt arbeid – men ordinære stillinger.

Ønsker en større pool

Bremnes sier han allerede har vært i kontakt med arbeidsgivere som er på jakt etter kandidater, men foreløpig jobber han med å utvide kandidatpoolen.

Dersom du ønsker deg ny jobb og vil forsøke å bli rekruttert via InClue, kan du gå inn på nettsiden https://inclue.recman.no/ og registrere deg.

– Når du er registrert, tar jeg kontakt så raskt som mulig slik at vi kan ta et intervju. Det er nemlig ikke bare hva du kan og har jobbet med tidligere som er viktig i en rekrutteringsprosess, men også hva du selv ønsker å jobbe med, forklarer Bremnes.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.