Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

ANNE PÅ LANDET: Oppholdet på Li gård ble korftvarig for Anne-Kat. Hærland, fordi TV-produksjonen ikke ble godt nok tilrettelagt. (Foto: TV2)

Kjenner seg ikke igjen

TV2s pressesjef Jan-Petter Dahl avviser at de har hatt som formål å bruke Anne-Kat. Hærlands synsnedsettelse dramaturgisk i TV–serien.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 08.03.2024 13:54

– Anne-Kat var før innspillingen tydelig på at hun har en betydelig synshemming som hindrer henne i hverdagen. Hun forklarte hvilke hjelpemidler og tilrettelegginger hun trengte, og produksjonen og TV 2 forsøkte etter beste evne å innfri disse for å gjøre det mulig for henne å delta i programmet. Sett i ettertid var vi ikke var stand til å forutse alle situasjoner som kunne bli vanskelige for henne der inne. Og det tar vi selvsagt lærdom av, skriver pressesjef Jan-Petter Dahl i TV2 i en epost til Handikapnytt.

LES OGSÅ: – Media må lytte til funksjonshemmede (lenke).

– Samtidig er det viktig for oss å få frem at vi ikke kjenner oss igjen i påstanden om at vi bruker synshemmingen for å skape dramatikk i programmet. Anne-Kat. ble spurt om å være på «Farmen kjendis» fordi hun åpenbart har svært mye å bidra med, ikke fordi hun har en sykdom. Dramaturgien er styrt av hva som skjedde der inne, og vi har ikke hatt noen intensjon om å bruke synshemmingen hennes dramaturgisk.

Han legger til at TV2 har stor forståelse for at deltakelsen i «Farmen kjendis» ble vanskelig for Anne-Kat. Hærland, og de er lei seg for at opplevelsen ble langt fra slik hun hadde håpet og forutsatt.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.