Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kvinnelig student i rulletekst, med medstudenter og foreleser.
DRAHJELP: Stiftelsen Sophies Minde gir stipend til deg som er bevegelseshemmet og som studerer på bachelor- eller mastergradsnivå. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Nå kan du søke stipend til utdannelsen din

15. september er fristen om du vil søke stipend fra Stiftelsen Sophies Minde dette studieåret.

Ivar Kvistum
Publisert 23.08.2017 15:32

Kompetanse er nøkkelen til arbeidslivet, og for funksjonshemmede er det enda sannere enn for mange andre grupper.

Stiftelsen Sophies Minde ønsker å stimulere til at bevegelseshemmede tar høyere utdanning.

Siden 2008 har stiftelsen lyst ut stipendmidler til deg som studerer på bachelor- eller masternivå.

Stiftelsen Sophies Mindre har satt av en halv million kroner i stipendmidler til bevegelseshemmede som tar høyere utdanning, og søkerne kan motta inntil 36 000 kroner hver. Fristen for å motta stipend for skoleåret 2017/-18 er satt til 15. september.

Dekke merkostnader

Mange bevegelseshemmede opplever å ha høyere kostnader enn andre knyttet til studiene. Og det er nettopp denne ekstrabelastningen stipendordningen skal være en hjelp mot.

Ifølge stiftelsen selv melder stipendmottakerne tilbake at støtten er av vesentlig betydning for gjennomføring av studiet.

Den bidrar til å dekke merutgifter til bolig, assistanse, transport, teknisk utstyr, tilrettelagt materiell samt ekstrautgifter i forbindelse med sosiale aktiviteter eller studiereiser.

De færreste studenter med bevegelseshemning har overskudd til ekstrajobb ved siden av studiet.

Stine Berre fra Trondheim er en av dem som har brukt stipendet til å virkeliggjøre drømmen om å studere i utlandet. Du kan lese mer om henne her: SLIK BLE STINES SPANSKE STUDIEDRØM TIL VIRKELIGHET

Mer om Stiftelsen Sophies Minde finner du på www.ssm.no

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.