Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av en smilende Birgit Skarstein.
GLEDER SEG: Birgit Skarstein er blant Norges fremste idrettsutøvere. Nå gleder hun seg til å konkurrere om VM-gull på hjemlig snø. Bildet er tatt under Norgescuprennet på Gålå i November. (Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix )

– Para-VM på hjemmebane er en drøm som går i oppfyllelse

Langrennspigger Birgit Skarstein mener at vinter-VM på Lillehammer og Hafjell i 2021 vil løfte norsk handikapidrett til et nytt nivå.

Av Handikapnytt
Publisert 05.12.2018 11:49

(NTB:) Norge er tildelt tidenes første vinter-VM for funksjonshemmede utøvere.

Det skal bli øvelser i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

Birgit Skarstein fra det norske paralandslaget ser fram til å kunne kjempe om mesterskapsmedaljer på hjemmebane.

Tror på folkefest

– VM til Norge er for meg en drøm som går i oppfyllelse, sier hun og fortsetter:

– Tenk hvilken mulighet for å bygge mer kompetanse og erfaring rundt frivillighet og arrangement til glede for både bredde og topp i årevis fremover. Det vil være et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane. Lillehammer og Norge har levert fantastiske arrangement og folkefester tidligere, og jeg vet de klarer det igjen. Vi skal hvert fall love god underholdning, sier Skarstein i en pressemelding.

Det vil være et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane.

Birgit Skarstein kom på femteplass i sprinten under fjorårets Para-VM på ski. Hun tok også en bronse på mellomdistanse. Arrangementet gikk av stabelen i Finsterau i Tyskland.

Se Handikapnytts prisbelønnede bilder av Birgit Skarstein og andre toppidrettsutøvere: DIGITAL SPESIALUTGAVE: NORSKE PARALYMPIERE

Løft for paraidretten

Norges Skiforbund blir sammen med Norges Idrettsforbund, Norges Skiskytterforbund og Norges Snowboardforbund arrangører av verdensmesterskapet, som er satt til 4. til 15. februar 2021.

– Vi er glade og stolte over at vi får til para-VM vinter til Norge, og med Lillehammer/Hafjell som arrangørsteder. Dette blir et stort løft for paraidretten og en inspirasjonskilde for funksjonshemmede, sier skipresident Erik Røste.

15 millioner fra Kulturdepartementet

Økonomisk er para-VM vinter sikret 15 millioner kroner fra Kulturdepartementet. I tillegg får det 7,5 millioner kroner fra «Stiftelsen VI».

– Jeg er stolt over at Norge skal arrangere et samlet VM for paraidrett. Dette blir et historisk arrangement ettersom det er første gang man arrangerer et slikt verdensmesterskap, og jeg tror dette blir et stort løft for paraidretten, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Norges Skiforbund venter på svar på søknader om støtte fra kommunene Lillehammer og Øyer og Oppland fylkeskommune.

De norske VM-arrangørene ønsker også å inngå en avtale med Den internasjonale paralympiske komité (IPC) om å arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.