Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Märtha holder opp et par ski. Poserer sammen md sitski-utøver.
BLIR MED: Prinsesse Märtha Louise har meldt sin ankomst til Ridderrennet på Beitostølen. Her fra en tidligere anledning, med Kjetil Korbu Nilsen. (Foto: Jan Arne Dammen, Ridderrennet)

Prinsesse Märtha Louise deltar på Ridderrennet

Prinsesse Märtha Louise deltar i Ridderrennet på Beitostølen lørdag 30. mars 2019. Ridderuka arrangeres fra 24. til 31. mars 2019. Ridderrennet samler rundt 500 deltakere med syns- og bevegelseshemning.

Ivar Kvistum
Publisert 15.03.2019 07:00

I år får deltagerne, i tillegg til prinsesse Märtha Louise, følge av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og helseminister Bent Høie.

Prinsesse Märtha Louise er Ridderrennets høye beskytter og vil i år være tilstede under arrangementet som ledsager.

– Det betyr mye for oss at både prinsessen og regjeringsmedlemmer blir med på dette arrangementet som betyr så mye for så mange, sier styreleder Håkon Gisholt, i en pressemelding.

Størst i verden

I år er 56. gang Ridderrennet blir arrangert.

– Dette er avslutningsarrangementet på Ridderuka som er verdens største årlige vinteridrettsarrangement for funksjonshemmede. Ridderrennet står sterkt i Norge og vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har med myndighetene, næringslivet og frivilligheten, sier Gisholt.

Les også: NY STYRELEDER VIL FORYNGE OG MODERNISERE RIDDERUKA

Mange aktiviteter

Ridderrennet ble startet av Erling Stordahl og ble første gang arrangert i 1964.

I dag er det tradisjonsrike Ridderrennet en del av Ridderuka som har utviklet seg til en nasjonal og internasjonal begivenhet med aktiviteter som snowboard, alpint, skiskyting og langrenn i tillegg til kultur og sosiale arrangementer.

Alt foregår på Beitostølen i Valdres.

En million fra Trine

Ridderrennet har slitt med økonomiske problemer og sto i fare for å bli nedlagt. Men i fjor høst erklærte kulturminister Trine Skei Grande (V) at hun blar opp en million kroner for å redde det tradisjonsrike Ridderrennet fra å bli nedlagt.

Problemer med å finne sponsorer var årsaken til problemene. Uten sponsorinntekter ville arrangørene måttet doble deltakeravgiften, noe mange deltakere ikke ville hatt råd til.

– Vi synes Ridderrennet er et så viktig arrangement, sa kulturministeren til Aftenposten som begrunnelse for bevilgningen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.