Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

To snøskutere i fjelllandskap.
FREMKOMMELIGHET I PÅSKEFJELLET: Snøscooter kan være den eneste muligheten for mange funksjonshemmede til å delta i påskefjellet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Snøscooter burde vært et hjelpemiddel fra Nav

MENINGER: Jeg vil nyte påsken uten å føle meg som en økonomisk byrde, skriver Regine Elvevold. Hun slår et slag for snøscooter som hjelpemiddel.

Av Handikapnytt
Publisert 15.04.2019 16:15

Nå står påsken for tur. Familier gleder seg til å gå lange skiturer og isfiske med sekken full av kvikklunsj, kakao og appelsiner. På hytta venter nytråkkede skiløyper.

Det er dette som assosieres med påske. For meg er det derimot ikke like idyllisk, da snøen skaper store hindringer for at jeg skal få være med familien på skitur.

Den eneste muligheten for at jeg skal komme meg på tur, grille og nyte kakaoen med de andre er å benytte snøscooter som fremkomstmiddel.

Bilde av Regine med snøskuter.

HELDIG: Regine Elvevold har foreldre med mulighet til å stille opp, slik at hun kommer seg ut. Ikke alle har den muligheten. (Foto: Privat)

Den eneste muligheten for at jeg skal komme meg på tur, grille og nyte kakaoen med de andre er å benytte snøscooter som fremkomstmiddel.

Snøscooter omfattes ikke av Nav sine prisforhandlede hjelpemidler. De tilbyr andre hjelpemidler som Eloflex og MiniCrosser. Dette er elektriske rullestoler som på ingen måte kan sammenlignes med en snøscooter.

Disse har en hastighet på 10 km/t som er akkurat innenfor grensen til hva som er lovlig hastighet på Navs prisforhandlede hjelpemidler.

At Nav ikke utleverer snøscootere som hjelpemiddel eller dekker utgiftene for leie av snøscooter, kunne ha ført til at jeg hadde sittet innestengt på hytta på grunn av at rullestolen er såpass lite fremkommelig i snøen.

Heldigvis har jeg foreldre som har støttet opp økonomisk slik at jeg skal få være med. Det er i midlertid ikke alle som er like heldige.

Snøscootere bør prisforhandles av Nav og vurderes som et fremtidig hjelpemiddel. Jeg vil også nyte påsketuren med familien min uten å føle meg som en økonomisk byrde, og delta på lik linje som funksjonsfriske. 

Regine Elvevold
Tromsø


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.