Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lillehagen fotografert foran Storrtinget.
BLAR OPP: Generalsekretær Hans Christian Lillehagen i Stiftelsen Dam. (Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam)

Stiftelsen Dam gir drahjelp til organisasjoner for folk i risikogruppa

Stiftelsen Dam legger 20 ekstra millioner kroner på bordet til et «korona-program» for organisasjonene som representerer funksjonshemmede og kronisk syke.

Av Handikapnytt
Publisert 23.03.2020 21:11

– Bak Stiftelsen Dam står helseorganisasjoner som blir spesielt hardt rammet av den pågående epidemien, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen, i en pressemelding.

Mange av medlemmene har kroniske sykdommer eller funksjonsnedsettelser, som gjør at de har særlig stort behov for informasjon og hjelpetiltak.

– Samtidig vet vi at organisasjonene også blir hardt rammet av den økonomiske krisen som følger epidemien, konstaterer Lillehagen.

Jobbet på spreng

Den siste uken har derfor sekretariatet i stiftelsen, som tidligere het Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering, jobbet på spreng for å sette opp et helt nytt program.

Her kan de over 200 helseorganisasjonene med søkerrett hos stiftelsen, søke om prosjektmidler i forbindelse med koronaepidemien.

Det ferske programmet åpnes for søknader allerede onsdag 25. mars.

Målet med det ekstraordinære programmet er å støtte tidsavgrensede tiltak knyttet til den pågående koronaepidemien, gjennom helseorganisasjonene. 

Hastetiltak

– Vi har aldri gjort noe lignende tidligere, men vi mener det er svært viktig at vi tar samfunnsansvar og bidrar på denne måten, sier Lillehagen.

Han understreker at selv om dette er et hastetiltak, kan organisasjonene være trygge på at alle søknader fortsatt får en solid faglig behandling.

Samtidig vet vi at organisasjonene også blir hardt rammet av den økonomiske krisen som følger epidemien.

Der behovene er størst

– Nå er det viktigere enn noensinne at pengene brukes der behovene er aller størst. Nettopp derfor har det vært viktig for oss å være tro mot våre verdier om å være en kunnskapsdrevet og åpen stiftelse. Alle søknader som sendes inn skal få en solid faglig behandling av vårt fagutvalg, sier han.

Det er mulig å søke om mellom 50.000 og 200.000 kroner til prosjekter som har oppstart før 30. mai 2020. Det vil være løpende søknadsfrist og alle søknader får svar seneste ti dager etter at søknaden er sendt inn.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.