Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tre kvinner og en mann ligger på gulvet rundt et papphjerte med teksten "Stopp hat".
Ungdomskoordinator Amanda Anvar, leder Eirik Rise, kampanjerådgiver Monika Kochowicz og kampanjekoordinator Anna Aronsen Oftedal fortsetter kampan mot hatefulle ytringer.

Ti års kamp mot hatprat

Stopp Hatprat har tiårsjubileum denne uka. Lederen savner en ny handlingsplan mot hatprat som inkluderer funksjonshemmede.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 06.02.2024 21:30

– Regjeringens strategi mot hatefulle ytringer som gjaldt fra 2016 til 2020 var en god start, men den er ikke blitt fulgt opp. Det mangler støtteordninger og tiltak mot hatprat mot funksjonshemmede. Derfor blir funksjonshemmede ofte usynliggjort, sier lederen for Stopp hatprat, Eirik Rise.

Stopp hatprat er en internasjonal ungdomsbevegelse for menneskerettigheter og mot hatprat.

Bevegelsen ble startet av Europarådets ungdomsråd etter terrorangrepene 22. juli i regjeringskvartalet og på Utøya for å ta et oppgjør med hatideologier på nett, leser vi på nettsiden deres.

Norges Handikapforbund Oslo er vertskap for bevegelsen, som kjemper mot hatprat med utgangspunkt i blant annet etnisitet, seksuell orientering og funksjonsevne.

Eirik Rise forteller at bevegelsen har gjort hatprat til et begrep folk kjenner og bruker.

– Vi var en av de førstetil å tilby workshop om temaet, og vi bidro til å innføre et nytt ord. Nå får du mange treff på «hatprat» på Google. Etter kampanjen og boka «Hatprat» begynte mange å bruke ordet. Begrepet har senket terskelen for å snakke om dette temaet, som før var best kjent som «hatefulle ytringer».

 

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.