Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

VIDEO: Terrengen i tøff motbakke

Av: Ivar Kvistum Foto: Ivar Kvistum
Publisert 27.05.2014 15:05

Terrengen åpner friluftslivet for funksjonshemmede. Men nå varsler gründeren at han må gi seg. Håpet er at noen andre overtar. Se videoen som viser Terrengen i farta.

LES OGSÅ: TERRENGEN OVERLEVER

Siden starten i 1989 har gründeren Arne Skjerve og medarbeiderne hans lagd 369 eksemplarer av Terrengen, pluss seks–sju varianter med beltedrift.

Men nå blir det kanskje ikke mange flere slike stoler som triller ut av verkstedhallen på Stamnan i Rennebu kommune i Sør-Trøndelag.

– Jeg har bestemt meg for å gi meg, av helsemessige årsaker. I løpet av sommeren eller høsten er det slutt. Nå håper jeg at noen andre er interessert i å ta over etter meg slik at Terrengen kan produseres videre. Hvis ikke, legger jeg ned og selger verkstedet, sier Arne Skjerve.

Se videoreportasjen som viser hvordan Terrengen tar seg opp kneikene. Og les mer om den unike, norske hjelpemiddelprodusenten i Handikapnytt nummer 3, 2014, som publiseres om ikke lenge.

Flere videoreportasjer fra Handikapnytt:

STOLENE SOM SNUR PÅ EN FEMØRING

TAR HEISEN I EIDSVOLLSBYGNINGEN

BJØRN BRUKER SEGWAY SOM RULLESTOL

KAMPKUNSTNER MED CP

SKREDDERSYDD FOR AKTIVE HELENA


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.