Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nærbilde av det brannskadde taket.
MINDRE SKADER ENN FRYKTET: Brannen ødela et tak, men arbeidet med det nye familiesenteret fortsetter. Og BHSS tar sikte på delvis gjenåpning 12. juli. (Foto: Georg Mathisen)

– Mange forteller hvor viktig Beitostølen er i livet deres

Da det ble kjent at Beitostølen Helsesportsenter sto i brann, strømmet meldingene inn til styreleder Tove Linnea Brandvik.

Handikapnytt og NTB
Publisert 14.06.2023 12:58

Denne artikkelen ble skrevet onsdag 14. juni. For oppdatert informasjon om skadeomfang og planer for gjenåpning, les også: DAGEN ETTER BRANNEN PÅ BEITOSTØLEN: MINDRE SKADER ENN FRYKTET PÅ FAMILIESENTERET

Det nye familiesenteret på Beitostølen Helseportsenter (BHSS) som etter planen skulle åpne i november, er herjet av en voldsom brann.

Styreleder Tove Linnea Brandvik bekrefter overfor Handikapnytt at alle ble evakuert i sikkerhet.

Onsdag formiddag startet en voldsom brann i Beitostølen Helsesportssenter (BHSS) i forbindelse med taktekking. 50 per

– Branninnsatsen retter seg mot å sikre eksisterende bygningsmasse, samt bekjempe brann i takkonstruksjon på tilstøtende nybygg. Det ryker fortsatt mye, og saken etterforskes av politiet i Valdres, skriver politiet i Innlandet på Twitter klokka 12.41.

Brannen startet i forbindelse med arbeider på taket. Både beboere og ansatte har blitt evakuert til det lokale SAS-hotellet. Fem personer har fått i seg giftig røyk og behandles av helsepersonell.

Alle nødetater er på stedet, og brannvesen fra flere kommuner i Valdres var på stedet.

Oppland Arbeiderblad skriver at brannmannskapene hadde kontroll over brannen rundt klokka 12.00.

Avisen skriver onsdag ettermiddag at også deler av den eksisterende bygningsmassen har fått skader av brannen.

Helt nytt familiesenter

Handikapforbundets leder Tove Linnea Brandvik er avtroppende styreleder for BHSS. Hun bekrefter til Handikapnytt at det er det helt nye familiesenteret som er herjet av brann.

– Senteret skal gi et tilbud både til veldig små barn og til dem som har behov for å ha med hele familien på oppholdet, sier Brandvik.

Familiehuset er finansiert gjennom innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær. Etter planen skulle senteret åpne i november.

Les mer: LIONS MED MILLIONGAVE TIL FAMILIEHUS PÅ BEITOSTØLEN HELSEPORTSENTER

Må få oversikt

Tove Linnea Brandvik sier at alt av evakuering og informasjon har gått fint, og at alle er brakt i sikkerhet på et hotell i nærheten. Hun opplyser at innsatsledelsen på stedet har gitt ros til de ansatte for god beredskap fram til nødetatene kom til stedet.

– Det er godt å se at alt har fungert og at det har gått bra med alle, sier hun.

Nå gjelder det å få oversikt over situasjonen og om brannen får følger for driften på kort sikt. I øyeblikket er det ikke mulig å si noe sikkert om det.

Men en ting er helt klart:

– Det er ingen grunn til å bekymre seg for fremtiden til Beitostølen Helsesportsenter, konstaterer den avtroppende styrelederen.

Brandvik sier hun har mottatt en mengde meldinger fra folk etter at nyheten om brannen ble kjent.

– Mange er bekymret, og mange vil rett og slett fortelle hvor mye Beitostølen har betydd for dem og hvor viktig det er i livet deres, forteller hun.

Rar lukt

Til Oppland Arbeiderblad forteller renholderne Anne Mette Ledel og Ingvild Døvre om hvordan de opplevde det dramatiske brannforløpet:

– Vi var nettopp ferdig med frokosten og var ute for å ta oss en kaffekopp. Vi syntes vi kjente en rar lukt. Da sier plutselig den ene av oss: «Se – det brenner!» Da så vi at arbeiderne på nybygget begynte å flytte seg veldig fort fram og tilbake. Så veltet bare røyken opp over taket.

Beitostølen Helsesportsenter skriver på sine nettsider alle brukere og ansatte er evakuert til Radisson SAS Beitostølen. Brukerne som er på vei til opphold med oppstart i dag, blir kontaktet fortløpende.

Pårørende og brukere kan kontakte senteret på telefon 61 34 08 00.

Beitostølen Helsesportsenter gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå. Senteret har ca. 120 ansatte. Hvert år er omkring 900 barn, ungdommer og voksne på re-/habiliteringsopphold ved BHSS. Rehabiliteringstilbudet dekkes av helseforetakene og er uten kostnad for brukerne.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.