Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Filmfestival i full blomst

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 17.11.2014 16:08

I dag startet Abloom filmfestival i Oslo. En festival om og med funksjonshemmede – men for alle.

– Jeg fikk en sønn med et sjeldent syndrom og følte meg veldig ensom. Tanken var at jeg ville skape en møteplass der alle uavhengig av funkjonshemming kunne komme sammen å bli kjent, sier prosjektleder for festivalen, Faridah Shakoor.

For tredje år på rad arrangeres Abloom festivalen i Oslo. Navnet har den fått fordi det betyr å «stå i full blomst», noe initiativtakeren håper at funksjonshemmede og deres familier også skal gjøre disse dagene.

– Vi startet i dag med barnehagenes dag i Filmens hus med ulike aktiviteter og filmer. Selv om vi ønsker å sette fokus på de med nedsatt funksjonsevne, er alle velkomne. Alle kan jo få et barn som ikke er friskt i barnehagen sin, sier Shakoor.

Funksjonshemmede frivillige

Den offisielle åpningen er på torsdag på Saga kino med ulike filmer om funksjonshemmede. Det blir også standup-humor med Sebastian Tjørstad, innlegg fra Berit Vasdal, moren til handikappede Adam som Handikapnytt skrev om tidligere i år, og noen ord om et inkluderende samfunn fra Oslos ordfører Fabian Stang.

– Vi ønsker å vise at funksjonshemmede også kan. Alle de frivillige du møter på festivalen, er selv funksjonshemmede. Noen har med seg ledsager, men det er bare fint, sier Shakoor.

Åpent for alle

På lørdag er den store familiedagen med opplegg for både store og små. Filmene koster, men resten er gratis.

– Vi har ansiktsmaling og morsomme filmer med et fokus på annerledeshet. Vi vil gi folk med funksjonshemminger og familiene deres muligheten til å møtes, prate sammen og føle et samhold, sier initativtivtakeren.

LES OGSÅ: FRIHET TIL Å ELSKE

– Det er åpent for alle, vi bor jo alle i samme samfunn og hvem som helst kan ha glede av dette, legger hun til.

Har du lyst til å dra finner du program her (ekstern lenke)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.