Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Raja og Ropstad sammen. Raja i forgrunnen.
NY I REGJERING: Abid Q. Raja overtar som kultur- og likestillingsminister. Her er han sammen med KrFs nåværende leder Kjell Ingolf Ropstad under et arrangement i 2015. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– Abid Q. Raja har mye kunnskap om likestilling og diskriminering

Abid Q. Raja (V) overtar ansvaret for likestilling av funksjonshemmede i regjeringen. Den nye kultur- og likestillingsministeren har fire års fartstid fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Av Ivar Kvistum
Publisert 24.01.2020 14:49

Fredag ble Abid Q. Raja presentert som ny likestillings- og kulturminister i Erna Solbergs regjering.

Denne statsrådsposten har ansvar for likestillingspolitikken. I desember i fjor la forgjengeren fram en handlingsplan for likestilling av funksjonshemmede som fikk det glatte lag fra alle funksjonshemmedes organisasjoner.

Strekk deg lenger

Norges Handikapforbund var raskt ute på Facebook med å gratulere den nye likestillingsministeren.

«Vi gleder oss til å bli kjent med deg og ser fram til å se deg jobbe for å komme diskrimineringen av funksjonshemmede til livs. Vi vil utfordre deg til å strekke deg betydelig lenger enn dine forgjengere, og gjennomføre en hardcore likestillingspolitikk», heter det i en melding på Handikapforbundets Facebook-side.

Begrepet «hardcore likestillingspolitikk» refererer til et uttrykk som forgjenger Trine Skei Grande ofte brukte for å beskrive hva hun mener må være den riktige politikken for funksjonshemmedes likestilling. Grande ble av flere kritisert for at det ikke var samsvar mellom ordbruken og politikkens innhold.

NHF uttrykker også forventninger til Knut Arild Hareide som ny samferdselsminister, som «nå er i posisjon til å sikre at offentlig transport er tilgjengelig for alle».

Erfaring med likestilling

Abid Q. Raja har siden 2013 representert Akershus på Stortinget. Han er utdannet jurist og har tidligere jobbet i flere advokatfirmaer. I perioden 2008 til 2012 var han medlem i Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

– Abid har god kunnskap om likestillings- og diskrimineringsfeltet. Nå ser vi fram til skikkelig, hardcore likestillingspolitikk, utdyper generalsekretær Sunniva Ørstavik overfor Handikapnytt.

Ørstavik var likestillings- og diskrimineringsombud mens Raja satt som medlem i nemnda.

Abid har god kunnskap om likestillings- og diskrimineringsfeltet. Nå ser vi fram til skikkelig, hardcore likestillingspolitikk.

Råd til Raja

Også Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) gratulerer den nye likestillingsministeren.

«Vi gratulerer Abid Q. Raja som ny kultur- og likestillingsminister! Vi håper på å få et godt samarbeid med deg om likestilling for funksjonshemmede», skriver organisasjonen på Facebook.

FFO lanserer samtidig emneknaggen #RådtilRaja, der folk oppfordres til å bidra med innspill til den nye statsråden.

– God nok for Norge

Det var en tydelig rørt Abid Q. Raja som overtok nøklene til statsrådskontoret fra sin egen partileder Trine Skei Grande.

– Jeg er dypt takknemlig for at jeg blir gitt dette privilegiet, å vise at jeg er god nok for Norge, sa Raja, ifølge NTB.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.