Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Astrid Nyquist mottar prisen på scenen.
HEDER: Direktør ved Beitostølen Helsesportsenter tar imot Helsesportens hederspris fra styreleder Tove Linnea Brandvik. I bakgrunnen konferansier Nils Ingar Aadne, Harald Larsen og Inge Morisbak. (Foto: Christine Stokkebryn, BHSS)

Beitostølen hedret sin egen direktør

Direktør Astrid Nyquist er hedret med den aller første «Helsesportprisen».

Handikapnytt
Publisert 24.11.2021 21:32

– Jeg er så rørt og utrolig takknemlig for alle de flotte menneskene jeg har møtt og alle mulighetene jeg har fått, sier prisvinner Astrid Nyquist i en pressemelding.

Den første Helsesportprisen ble delt ut i forbindelse med Beitostølen Helsesportsenters 50-årsjubileum, som ble feiret i helgen.

Arven etter Stordahl

Ifølge statuttene skal den nye prisen tildeles en person eller organisasjon som fører videre arven fra grunnleggeren av helsesportsenteret, Erling Stordahl. Dette skal gjøres i takt med samfunnets behov for aktiv re-/habilitering med tilpasset fysisk aktivitet som hovedvirkemiddel, ut fra disse kriteriene:

  • Kandidaten skal ha gjort en spesielt verdifull innsats innenfor senterets virksomhetsområde.
  • Kandidaten skal ha gjort en fremragende innsats for å fremme mulighetene for aktiv samfunnsdeltakelse for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Kandidaten skal ha bidratt til en betydelig utvikling på feltet.
  • Innsatsen skal vurderes ut fra funksjonshemmedes egne perspektiver og premisser.

– Astrids Nyquists karriere ved BHSS og arbeidet for feltet er lang og imponerende, og prisvinneren ivaretar dermed alle kriterier som ligger til grunn, kunne styreleder Tove Linnea Brandvik konstatere under helgens jubileumsfeiring.

Vitenskapelig grunnlag

I sin tale til prisvinneren trakk blant annet Brandvik frem Nyquists doktoravhandling, «Jeg kan delta! Barn med funksjonsnedsettelser og deltakelse i fysisk aktivitet – en multimetodestudie i en habiliteringskontekst». Den ble en milepæl for utvikling av senterets arbeid med barn som brukergruppe.

Avhandlingen har utgjort et avgjørende vitenskapelig grunnlag for senterets aktivitetsprogrammer, for videre forskning, for utdanning og for samarbeid med forskere og andre fagpersoner fra hele verden. Helt sentralt i hennes tilnærming er barnets eget perspektiv og egen stemme.

Lagarbeid

Astrid Nyquist kom til BHSS som student i 1992 og har senere jobbet både som idrettspedagog og forskningsleder ved senteret. Direktørjobben har hun hatt siden 2014. Hun leder en stab på cirka 125 ansatte ved BHSS. 

– Astrid står for at fremgang og vekst skyldes et godt lagarbeid, og hedrer ofte og gjerne sine medarbeidere og samarbeidspartnere. Nå var det på sin plass å hedre henne, som har virket ved senteret i mer enn halvparten av dets levetid, som har ledet an gjennom snart sju år, og som stadig ser fremover mot nye horisonter, sier styreleder Tove Linnea Brandvik.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.