Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oversiktsbilde fra en messehall med stands og publikum.
KORONA-AVLYST: Ti hjelpemiddelmesser i april-mai og en rekke minimesser er avlyst på grunn av koronaviruset. (Arkivfoto: Hjelpemiddelmessen Sør-Øst)

Bråstopp for alle vårens hjelpemiddelmesser

Alle hjelpemiddelmessene som skulle vært arrangert denne våren, er korona-avlyst. Foreløpig er det uklart om de holdes til høsten i stedet, eller om de forsvinner helt fra kalenderen.

Av Georg Mathisen
Publisert 24.03.2020 06:00

I april skulle etter planen startskuddet gå for en rekke lokale og regionale hjelpemiddelmesser.

Dette er populære arenaer hvor brukere av tekniske hjelpemidler for funksjonshemmede møter leverandører og fagfolk for å kunne orientere seg om nyvinninger og tekniske løsninger.

Nå er det klart at messene rammes hardt av koronakrisen.

Denne våren blir det ikke mulig å gå på messe for å prøve nye hjelpemidler.

I perioden fra 15. april til 7. mai skulle det vært arrangert messer i Tysvær, Stavanger, Kristiansand, Skien, Drammen, Fredrikstad, Oslo, Leknes, Sortland og Førde. Alt er avlyst.

Høstens messer går trolig som planlagt, selv om datoen på Hamar er korrigert.

På ubestemt tid

Styreleder Trond Langeland i Hjelpemiddelmessen Vestlandet oppsummerer det ganske greit:

– Vi utsetter messen på ubestemt tid, til restriksjonene oppheves, så snur vi oss rundt. Når den blir, er det ingen som vet, konstaterer han.

Langeland håper at messen i Førde blir noe av i løpet av høsten. Han lover å reagere så snart korona-restriksjonene oppheves.

Uvisst om høsten

De samme meldingene kommer fra både sør og nord.

– Vi har foreløpig avlyst messene på Leknes og Sortland i mai. Så er det uklart ennå om de kommer tilbake i år eller neste år, sier seniorrådgiver Mona Kartfjord på Nav Hjelpemiddelsentral Nordland.

– Alt er avlyst. Når neste gang blir, vet vi ingenting om, i og med at situasjonen er som den er, sier Arne Øvrebø, som koordinerer Hjelpemiddelmessen Sør-Øst i Kristiansand, Skien, Drammen, Fredrikstad og Oslo.

Alt er avlyst. Når neste gang blir, vet vi ingenting om, i og med at situasjonen er som den er.

– Om det er mulig å få til noe til høsten eller om det blir tilsvarende tidspunkt neste år, er helt umulig å svare på, innser Øvrebø.

Seniorrådgiver Nina Karlbom Aase hos Nav Hjelpemiddel Rogaland sier det samme om messene i Tysvær og Stavanger, og tror de blir arrangert til høsten.

Feil dato

De to messene av en viss størrelse som uansett var planlagt til høsten, er det foreløpig ingen planer om å flytte på.

– Vi har ikke vurdert det ennå. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Jo Inge Sydtangen, som planlegger messe på Hamar.

Det han kan si, er at datoen som står både på hjemmesiden og i Handikapnytt nummer 1 i år, er feil. Messen er planlagt til onsdag 2. september, ikke «onsdag» 4. september. Men på grunn av en teknisk feil har det ikke vært mulig å rette datoen på hjemmesiden.

Også messen på Levanger 22. september ligger foreløpig an til å gå som planlagt.

– Vi sitter stille i båten ennå. Det vil være unaturlig å ta noen avgjørelse ennå. Jeg tenker at vi venter i hvert fall til mai og ser hvordan situasjonen er, sier regionkontorleder Kristian Lian i Norges Handikapforbund Trøndelag.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.