Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Klipp fra oppslaget med bilde av en Toyota og tittelen «Trenger du ny rullestoltilpasset bil? Snart kan du kjøre Toyota».
IKKE TOYOTA LIKEVEL: Handikapnytt omtalte Toyotas inntreden på markedet for rullestoltilpassede kassebiler finansiert av Nav. Men nå er avtalen kansellert. (Faksimile av Handikapnytt.no 13. desember 2017)

Bråstopp for Toyota som rullestol-bil

Toyota har mistet avtalen med Nav rullestoltilpassede kassebiler – uten å ha levert en eneste bil.

Av Bjørn Kollerud
Publisert 03.04.2018 15:45

På grunn av det som beskrives som store leveringsproblemer, har Toyota Norge og Nav blitt enige om å avslutte avtalen om levering av Toyota Proace Verso med automatgir.

Bilen var ranket som førstevalg i mellomklassen på den nye Nav-avtalen i oktober i fjor.

Men forsvinner dermed som aktuell bilmodell for trygdebilbrukere.

Klikk her for å lese om den nye bilavtalen som ble inngått i fjor: TRENGER DU NY RULLESTOLTILPASSET BIL? SNART KAN DU KJØRE TOYOTA

Avslutter avtalen

– Toyota Norge har hatt store leveringsutfordringer for Toyota Proace Verso med manuelt gir og automatgir på grunn av en varslet produksjonsstans siste halvår av 2018, opplyser seniorrådgiver Marianne Pedersen i Navs kommunikasjonsavdeling.

På bakgrunn av dette ble Nav og Toyota Norge enige om å avslutte avtalen om leveringen av modellen med automatgir fra 23. februar 2018.

Pedersen  legger til at avtalen for Toyota Proace Verso med manuelt gir vil bli videreført, og at Toyota er klare til å ta imot bestillinger på denne bilen.

Dette er naturlig nok en bil som er uaktuell for de aller fleste rullestolbrukere som skal kjøre selv.

Opprykk for kjente travere

Toyotas leveringsproblemer innebærer ikke at Nav vil gjennomføre en ny anbudsrunde. Løsningen er opprykk for de velkjente modellene VW Caravelle og Mercedes Vito.

– Volkswagen Caravelle er med virkning fra 23.02.2018 rangert som nr. 1 på avtalen og Mercedes Vito som nummer to, opplyser Marianne Pedersen.

Markedssjef Per Christian Huse hos Toyota Norge bekrefter på e-post at fabrikken har leveringsproblemer og at det er årsaken til at Toyota Proace Verso ikke lenger er med på Nav-avtalen.

Fra leverandøren ble det pekt på at Toyota Proace Verso er en bil som er lett å manøvrere, for eksempel i bygater og parkeringshus.

Men denne fordelen blir altså ikke tilgjengelig for bilister i rullestol likevel.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.