Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fartøyet fotografert med Aker brygge i bakgrunnen.
BEDRE ENN DENNE? I 2017 vant Vision of the Fjords innovasjonsprisen. Noen bedre i 2020? Farkosten hører naturlig hjemme i Nærøyfjorden, men i fjor vår var den på visitt i Oslos havnebasseng. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Denne vant i 2017 – hvem fortjener pris for universell utforming i år?

Vet du om noen som du mener fortjener en pris for å være inkluderende? Nå er du invitert til å foreslå kandidater til Innovasjonsprisen for universell utforming 2020.

Av Handikapnytt
Publisert 26.03.2020 10:28

Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut til høsten av DOGA – Design og arkitektur, på oppdrag fra Kulturdepartementet.

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet løsninger, produkter og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn, ifølge en pressemelding fra DOGA.

Prisen deles ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, interiør og møbel, transport, produkt, grafisk design, informasjons- og interaksjonsdesign og tjenestedesign. 

Banebrytende turistbåt

Prisen har vært delt ut hvert tredje år siden 2011. I 2017 ar det sightseeingbåten Vision of The Fjords som stakk av med hovedprisen, og prisen i kategorien for transport.

Båten er utstyrt med utvendige skråramper og 80 prosent vindusflater i passasjerarealer gjør hele båten tilgjengelig for alle, inkludert de med nedsatt funksjonsevne. 

Brukerfokusert nyskapning

Innovasjonsprisen for universell utforming kan tildeles virksomheter, designere og arkitekter i både offentlig og privat sektor. For å bli nominert til prisen er det en rekke kriterier for universell utforming som må oppfylles.

Kriteriene som legges til grunn, skal inkludere alle aspekter ved universell utforming med vekt på brukerfokusert nyskaping, form, estetikk og funksjonalitet. Løsningen må dessuten være i bruk og lansert i markedet.

DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, og arbeider for å styrke design og arkitekturs rolle i utformingen av morgendagens Norge.

Fristen for å nominere kandidater til prisen, er 30. april. Søknadsskjema finner du her (ekstern lenke).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.