Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ballettforestillinger med to dansere i rullestol og tre gående
CODA Oslo International Dance Festival er blant de tidligere deltakerne i Kulturdirektoratets aspirantordning. (Foto: Lars Opstad)

Du kan få arbeidspraksis i kulturbransjen

For tredje gang skal Kulturdirektoratet dele ut stipend til aspirantordninger for funksjonshemmede. 20. februar inviterer de til digitalt informasjonsmøte.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 16.02.2024 14:42

«Forsøksordning for aspiranter med funksjonsnedsettelser» heter støtteordningen som skal bidra til at flere funksjonshemmede kan jobbe i kulturbransjen. I 2022 og 2023 har til sammen 14 prosjekter fått tilskudd på 400.000 til 450.000 kroner hver.

Ordningen blir videreført i år, og innen 7. mai kan nye kulturvirksomheter søke midler til å ansette en aspirant i en stilling som tilsvarer inntil 100 prosent i ett år.

På Kulturdirektoratets nettside leser vi at utvalget som tildeler stipendene, legger vekt på at aspirantoppholdet skal kunne fremme videre karriere og arbeidsmulighet i kunst- og kultursektoren.

Du kan lese om aspirantordningen og informasjonsmøtet både på Kulturdirektoratets nettside og på facebooksiden til Norges Handikapforbund Ungdom, som bistår aspirantene med støtte og nettverk.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.