Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fem personer oppstilt foran vegg
ENGELSKE GIVERE: Utenlandssjefen i NHF, Eirin Næss-Sørensen møtte våre engelske giver i London 20.juni. Fra venstre: Sam Brewer, Christine Cornick (konsulent for NHF), Chris Brewer, Eirin Næss-Sørensen og Prof. Sally Hartley (fagperson som støtter fondet).

Får 5,3 millioner

Norges Handikapforbund får 5,3 millioner kroner fra et engelsk privat fond til sitt internasjonale arbeid.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 24.06.2024 18:59

NHFs utenlandssjef Eirin Næss Sørensen var i forrige uke i London i møte med CP Trust, et familiedrevet veldedighetsfond som i flere år har støttet deler av NHFs internasjonale arbeid.

– CP Trust har lenge støttet en liten nettverksorganisasjon i Uganda som NHF har samarbeidet med. Fra 2019 har støtten gått gjennom Norges Handikapforbund, forklarer Eirin Næss Sørensen.

Nå har det engelske fondet for første gang bevilget midler også til det øvrige internasjonale arbeidet Norges Handikapforbund driver. Over en femårsperiode får NHF 400.000 pund, som tilsvarer mer enn 5,3 millioner kroner.

For Norges Handikapforbund betyr denne avtalen mye mer enn 5,3 millioner å drive internasjonalt arbeid for.

– NHF får sine midler til internasjonalt arbeid gjennom Atlas-alliansen. De får midlene sine fra Norad. I den tilskuddsordningen må man komme opp med fem prosent egenandel, forklarer Eirin Næss Sørensen.

LES OGSÅ: Samlet for internasjonal femårsplan (lenke).

For de neste fem årene har NHF søkt om en ramme på drøyt 50 millioner og må dermed ha en egenandel på mer enn 2,5 millioner. Før avtalen med CP Trust hadde NHF en egenandel på 1,3 millioner. Dermed sikrer de engelske midlene en høy nok egenandel.

– Da vi skulle snakke med de som driver CP Trust, var vi interessert i å høre om de ville være med å støtte oss for fem år om gangen og vise dem mer av bredden i arbeidet vårt. For en giver er det et magisk opplegg at for hver krone de gir, gir Norad 20. Så for CP Trust var dette kjempeinteressant! Med disse midlene øker også muligheten for å få hele det beløpet vi har søkt Norad om, for de neste fem årene.

LES OGSÅ: Atlas-alliansen får TV-aksjonen 2025 (lenke).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.