Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppebilde av de fire.
SATSER SAMMEN: Else Marthe Lybekk, assisterende generalsekretær i Norges idrettsforbund, Øyvind Eriksen, styreleder i Stiftelsen VI og konsernsjef i Aker, Bjørnar Erikstad, daglig leder i Stiftelsen VI og idrettspresident Berit Kjøll er godt fornøyd med at avtalen videreutvikles.

Forsterker samarbeidet om paraidrett

Stiftelsen Vi og Norges idrettsforbund har inngått en ny samarbeidsavtale for 2023 for å forsterke satsingen på paraidrett.

Handikapnytt
Publisert 19.04.2023 13:10

Målet er å forsterke ambisjonen om «En idrett – like muligheter», både for topp og bredde, som er forankret i «Parastrategien norsk idrett 2022-2027»

Det skriver de to partnerne i en pressemelding.

Kompetansebank og trenerutvikling

Stiftelsen Vi skal fortsatt bidra i stipendtildelingen til parautøvere på toppnivå, og forsterke Olympiatoppens stipend som gis til de beste parautøverne i Norge.

Videre vil Stiftelsen Vi inngå avtaler med særforbund for å øke rekrutteringen og bidra til aktivitet for målgruppen parautøvere på breddenivå.

Norges idrettsforbund skal bidra til å heve kompetansen både med en egen para-kompetansebank og trenerutvikling rettet mot para.

Konkret plan for inkludering

– Norsk idrett gjør en bra jobb med parastrategien, men mye gjenstår. Handlingsplanen er konkret, og den peker på noen viktige områder for bedre inkludering, uttaler daglig leder Bjørnar Erikstad i Stiftelsen Vi.

Stiftelsen Vi og Norges idrettsforbund har samarbeidet siden 2018.

På riktig vei

Idrettspresident Berit Kjøll er stolt av det arbeidet som er lagt ned i parastrategien Én idrett – like muligheter, og at ny samarbeidsavtale er på plass.

– Etter at Stiftelsen Vi utfordret oss, har vi jobbet knallhardt for å få på plass en parastrategi. Med ny avtale på plass har vi en bekreftelse på at vi er på riktig vei, selv om vi fremdeles har mye ugjort på feltet, sier idrettspresident Berit Kjøll ifølge pressemeldingen.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.