Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av Arne Lein på prekestolen.
GÅR AV: Arne Lein på talerstolen under NHF-landsmøtet i 2017. I juni 2019 må en etterfølger være på plass. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Hvem skal stå på denne talerstolen etter Arne?

På landsmøtet i juni neste år går Arne Lein (66) av som forbundsleder i Norges Handikapforbund. Jakten på etterfølgeren og flere nye sentralstyremedlemmer er i gang. Valgkomiteen søker etter kandidater.

Ivar Kvistum
Publisert 12.12.2018 10:58

Ny forbundsleder, ny nestleder, fire sentralstyremedlemmer og tre varamedlemmer til sentralstyret.

Alt dette skal velges på landsmøtet til Norges Handikapforbund i juni neste år.

Valget av ny forbundsleder og viktige tillitsverv i sentralstyret vil markere siste etappe i omfattende generasjonsskifte i ledelsen av Handikapforbundet.

Det gjelder både de politisk valgte tillitsvalgte, og i den administrative ledelsen av organisasjonen.

Tidligere i år gikk Arnstein Grendahl av som generalsekretær tidligere i år og overlot stafettpinnen til Sunniva Ørstavik.

Hele den administrative ledergruppa – som alle er i 60-årene – takket også for seg tidligere i år, mens Karen Kvam og Anett Kleven har kommet inn.

Ber interesserte ta kontakt

Valgkomiteen er allerede i gang med å finne kandidater til både forbundsleder og de ledige plassene i sentralstyret, blant dem den viktige posten som nestleder.

For snart ett år siden døde Handikapforbundets mangeårige og høyt profilerte nestleder, Toril Heggen Munk.

Magnhild Sørbotten – medlem i sentralstyrets arbeidsutvalg – har siden vært konstituert i nestledervervet. På landsmøtet neste sommer skal altså en ny nestleder velges.

Nå oppfordrer komiteen medlemmene til å melde sin interesse dersom de ønsker å gjøre en innsats selv – eller om de har noen andre kandidater de vil foreslå til noen av de ledige vervene.

Vi har mange gode navn på blokka allerede, men vi vil gjerne ha flere. Det er viktig at hele organisasjonen får mulighet til å delta i prosessen med å finne kandidater til de viktige vervene.

– Vi har mange gode navn på blokka allerede, men vi vil gjerne ha flere. Det er viktig at hele organisasjonen får mulighet til å delta i prosessen med å finne kandidater til de viktige vervene, sier valgkomiteens leder, Arve Harald Nordahl.

Portrettfoto av Arve Harald Nordahl.

JAKTER LEDERE: Arve Harald Nordahl leder valgkomiteen i Norges Handikapforbund. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Ekstraordinær forlengelse

Norges Handikapforbund arrangerer landsmøte hvert andre år. Det neste finner sted på Gardermoen 14. til 16. juni.

På landsmøtet i 2017 ble perioden til Arne Lein forlenget ekstraordinært med to år fordi landsmøtet ikke klarte å samle seg om en kandidat til å overta som forbundsleder.

Les mer om det ledervalget på landsmøtet i 2017 her: ARNE LEIN FORTSETTER ETTER VALGDRAMA

Positiv og engasjerende

Nordahl er sikker på at man denne gangen skal klare å komme opp med en god etterfølger til Arne Lein, som ble valgt til forbundsleder første gang i 2009. Da hadde han vært konstituert i vervet siden høsten året før.

– Vi har startet prosessen tidlig, og jeg føler vi har god kontroll, sier han

– Hva er den aller viktigste egenskapen en forbundsleder i NHF bør ha?

– Vedkommende må være positiv og engasjerende. Det er aller viktigst, sier Nordahl.

Vil du kontakte valgkomiteen, kan du sende en e-post til ahara@online.no


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.