Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ole og Sofie fotografert med diplom og blomster.
PÅ TORILS VEGNE: Enkemann Ole Elholm Munk og datter Sofie Heggen Munk tok imot Handikapforbundets gullnål på vegne av Toril Heggen Munk, som døde i fjor. (Foto: Ivar Kvistum)

Tok imot mammas gullnål: – Vi savner henne veldig

Toril Heggen Munk skulle egentlig gått av som nestleder på dette landsmøtet i Handikapforbundet. I stedet ble hun hedret med NHFs gullnål posthumt.

Ivar Kvistum
Publisert 14.06.2019 21:13

NHFs gullnål er den største hederen som kan tilfalle et medlem i Norges Handikapforbund.

Toril Heggen Munk, regionleder i NHF Innlandet og nestleder i organisasjonen gjennom en mannsalder, ble oppfattet som en klippe og en institusjon i forbundet. Hun levde også ut engasjementet i kommunepolitikk og en lang rekke verv.

I januar i fjor døde hun, 64 år gammel.

En tydelig beveget forbundsleder, Arne Lein, snakket om hvor mye Toril Heggen Munk hadde betydd for ham personlig, for Handikapforbundet og for veldig mange enkeltmennesker.

– Hun var en varm og fargerik person som var dypt engasjert i sine medmennesker, sa Lein.

Savner henne veldig

Det var Toril Heggen Munks enkemann Ole Elholm Munk og datteren Sofie Heggen Munk som tok imot gullnålen på hennes vegne.

De to forteller til Handikapnytt at det var en fin opplevelse å bli invitert til NHF-landsmøtet for motta hederen.

– Det er veldig fint å se at hun blir satt pris på, sier Ole Elholm Munk til Handikapnytt.

– Vi savner henne veldig. Og når temaet funksjonshemmedes rettigheter kommer opp, slik det gjør her på landsmøtet, savner vi henne enda mer, legger han til.

Vi savner henne veldig. Og når temaet funksjonshemmedes rettigheter kommer opp, slik det gjør her på landsmøtet, savner vi henne enda mer.

Aldri nedprioritert

Toril Heggen Munk hadde et stort kontaktnett og nedla mye tid og arbeid i Handikapforbundet, både regionalt og sentralt. Men det gikk ikke ut over familielivet, forteller datteren Sofie:

– Jeg følte aldri at vi var nedprioritert, sier hun.

Som barn var det ikke alltid at hun skjønte hva morens politiske engasjement handlet om Nå er det annerledes.

– Det hender jo noen kommer inn der jeg jobber og spør om det er heis i bygningen. Da må jeg svare at dessverre, det har vi ikke. Og da tenker jeg alltid på mamma.

Portrettfoto av Toril Heggen Munk.

1953-2018: Toril Heggen Munk var nestleder i Norges Handikapforbund og regionleder i NHF Innlandet. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.