Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Toril Heggen Munk.
1953-2018: Toril Heggen Munk var nestleder i Norges Handikapforbund og regionleder i NHF Innlandet. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Toril Heggen Munk er død

Handikapforbundets profilerte nestleder, Toril Heggen Munk, døde natt til tirsdag etter en tids sykdom.

Ivar Kvistum
Publisert 02.01.2018 14:52

Toril Heggen Munk fra Ottestad i Stange, Hedmark, var nestleder i Norges Handikapforbund og regionleder i NHF Innlandet i en årrekke. Hun ble 64 år gammel.

Forbundsleder Arne Lein mener Toril Heggen Munk har hatt enorm betydning, ikke bare for Handikapforbundet, men for hele handikapsaken i Norge:

– Toril var engasjert i rørsla, som hun kalte det, helt fra ungdommen av. Hun rommet hele spekteret, fra et dypt engasjement i enkeltmennesker til de lange politiske linjene, sier Lein til Handikapnytt.

Respekt og fellesskap

Han minnes et menneske som til fulle levde som hun lærte:

– Toril var glad i livet! Hun var opptatt av å leve et fullverdig liv med stort rom for humor, lek og spontanitet. Toril møtte alle mennesker med respekt og var levende opptatt av fellesskapet, sier forbundslederen.

Toril var glad i livet! Hun var opptatt av å leve et fullverdig liv med stort rom for humor, lek og spontanitet.

Toril Heggen Munk var nestleder i Norges Handikapforbunds sentralstyre i flere perioder. Måten hun fylte denne rollen på, har vært av stor betydning, framholder Lein.

– Hun har vært en svært viktig inspirator og motivator for sentralstyret og hele organisasjonen. For meg personlig var Toril en veldig god rådgiver, sier Arne Lein.

KLIKK HER FOR Å LESE ARNE LEINS MINNEORD OM TORIL HEGGEN MUNK PÅ HANDIKAPFORBUNDETS NETTSIDER.

Uredd og engasjert

I sosiale medier i dag er det mange som minnes Toril Heggen Munk.

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) fra Munks hjemfylke Hedmark skriver:

«Veldig trist. En god venn og en samfunnsstøtte. Uredd og engasjert trosset hun sine egen problemer og stod på for andre. Fred med minnet ditt, Toril.»

Tidligere forbundsleder og generalsekretær Lars Ødegård i Handikapforbundet skriver:

«Toril var alltid en livsglad, inspirerende og omsorgsfull person. Vi flokket oss rundt henne fordi hun spredte glede, optimisme og tro på at vi kunne endre holdninger slik at vi fikk et rausere og mer inkluderende samfunn.»

Arbeidet mot sortering

Leder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), Jens Petter Gitlesen, skriver:

«Hun engasjerte seg sterkt i arbeidet for å sikre mennesker med utviklingshemming selvbestemmelse. Toril var aktiv i arbeidet mot sortering. Toril var blant de første, blant de største og blant de ivrigste i arbeidet for å sikre et tilgjengelig samfunn med rom for alle.»

Nils Erik Ness, leder i Norsk Ergoterapeutforbund, skriver:

«Et forbilde er borte og mange vil sørge tapet av Toril Heggen Munk, nestleder i Norges Handikapforbund. Få har stått på barrikadene som henne, og over lang tid bidratt til et mer inkluderende og rausere samfunn.»

Toril Heggen Munk etterlater seg ektemannen Ole Munk og datteren Sofie Heggen Munk.

Klikk her for å lese en kronikk som Toril Heggen Munk skrev for Handikapnytt i 2014: DERFOR FÅR DU IKKE KALLE MEG VANFØR


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.