Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

OVER DAMMEN: Jan Grues bok "Jeg lever et liv som ligner deres" er solgt til det prestisjetunge, amerikanske forlaget FSG. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Jan Grues bok solgt til amerikansk prestisjeforlag

Boken «Jeg lever et liv som ligner deres» skal utgis i USA.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 17.10.2019 13:59

Etter en intens budkrig har et av verdens mest aktverdige forlag kjøpt rettighetene til Jan Grues kritikerroste «Jeg lever et liv som ligner deres».

Det skriver Gyldendal på sine nettsider.

Selvbiografisk rullestolbruker

Forfatter, professor og rullestolbruker Jan Grue er nominert til Nordisk råds litteraturpris for den samme boken, og er tidligere i år tildelt Kritikerprisen i kategorien beste sakprosautgivelse.

Boken fikk en svært god mottakelse da den ble utgitt i fjor.

«Jeg lever et liv som ligner deres» er selvbiografisk og handler om en familiefar med en yrkeskarriere, men som også har en medfødt muskelsykdom og er rullestolbruker.

Les Handikapnytts intervju med Jan Grue om boka her: – JEG SKRIVER OM Å VÆRE KROPPSLIG SÅRBAR. DET ER NOE ALLE KJENNER PÅ

Stor tro på USA-suksess

Det er det amerikanske forlaget FSG (Ferrar, Straus & Giroux som gikk av med seieren om rettighetene. FSG-redaktør Julia Ringo har stor tro på at Grue vil lykkes i USA.

– Boken er helt utrolig! Grues intelligens og språklige presisjon er slående, og jeg har lest med stor Glede, sier Ringo, ifølge Gyldendal.

Utrolig glad

Grue selv skriver følgende på sin Facebook-side, som Handikapnytt har oversatt fra engelsk.

– Så utrolig glad for dette! «Jeg lever et liv som ligner deres» skal utgis i USA av Farrar, Straus og Giroux, intet mindre. Mange takk til Gyldendal som har gjort dette mulig.

Så utrolig glad for dette! «Jeg lever et liv som ligner deres» skal utgis i USA av Farrar, Straus og Giroux, intet mindre. Mange takk til Gyldendal som har gjort dette mulig.

Jan Grue jobber som professor ved Universitetet i Oslo. Han debutert i 2010 og har skrevet noveller, barnebøker, en roman og fagbøker.

Han er også oppnevnt som medlem i det offentlige utvalget som skal utrede ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Les mer her: HER ER UTVALGET SOM SKAL UTREDE FREMTIDENS BPA

Vinneren av Nordisk råds litteraturpris offentliggjøres 29. oktober i Stockholm.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.