Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gustav Fjeldheim Hovelsmo og kronprins Haakon i skisporet
KONGELIG FØLGE: Gustav Fjeldheim Håvelsrud gikk Ridderrennet for andre gang, og kronprins Haakon hadde sitt andre renn som ledsager.

Med Haakon som ledsager

Dette er det første ridderrennet med kronprins Haakon som beskytter. Han ledsaget Gustav Fjeldheim Hovelsrud gjennom rennet.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 16.03.2024 15:50

Kronprins Haakon minner Handikapnytt på at han har kjent Ridderrennet lenge.

– Jeg har gått her en gang før, og jeg har vært med på Ski for light i Canada.

Siden fjorårets ridderrenn har kronprinsen overtatt beskytterskapet for Ridderrennet fra sin søster, prinsesse Märtha, og han fikk igjen oppgaven å være ledsager for en av deltakerne.

– Kronprinsen var en hyggelig ledsager, sier Gustav Fjeldheim Hovelsmo fra Bærum.

Han deltok i sitt andre ridderrenn.

14-åringen har gått skiturer så lenge han kan huske, men det er snowboard som er fritidsaktiviteten hans.

Ute i løypa snakket Gustav Fjeldheim Hovelsrud og kronprins Haakon sammen om aktivitetene Hovelsrud har vært med på i løpet av Ridderuka.

– Og så snakket vi om hvor fint arrangement dette er.

– Både selve Ridderrennet og hele Ridderuka med alle aktivitetene peker mot noe større: det å kunne se mulighetene og hva som går an å få til. Helsesportssenteret gjør også mye bra på akkurat det, sier kronprins Haakon.

– Det er noe jeg tenker alle kan lære av.

– Hvordan kan vi lære av det?

– Jeg tenker at vi kan la oss inspirere av å tenke på potensialet og hva alle kan få til. Det er noe alle kan ta med seg.

Gustav Fjeldheim Hovelsmo og kronprins Haakon med medalje


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.