Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av barn som spiller fotball på en turnering.
INKLUDERE: Store idrettsarrangementer får drahjelp i inkulderingen av en ny støtteordning. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Ny støtteordning for å inkludere i idrett

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande legger 2,5 millioner på bordet til tiltak som skal gjøre det enklere for funksjonshemmede, særlig barn og unge, til å delta på store idrettsarrangementer. Samtidig kommer en ny støtteordning for som skal tiltrekke seg flere mesterskap til Norge, både for funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede.

Ivar Kvistum
Publisert 12.10.2019 13:19

(NTB:) Kulturdepartementet oppretter en ny tilskuddsordning for å bidra til at personer med funksjonsnedsettelse kan delta på større idrettsarrangementer.

Disse arrangementene omfatter fysisk aktivitet, inkludert friluftsliv.

Arrangementene må enten tilrettelegge for at personer med funksjonsnedsettelser kan delta på lik linje med personer uten funksjonsnedsettelser, eller være forbeholdt funksjonshemmede.

– Alle som vil skal få muligheten til å delta i idretten, uavhengig av funksjonsevne, og det er jo ingen hemmelighet at det er ekstra moro å være med på litt større arrangementer. Nå bidrar vil til at flere kan gjøre nettopp dette, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Ekstra tilskudd

Med denne ordningen ønsker regjeringen å gi ekstra tilskudd til større arrangementer som enten er forbeholdt for eller tilrettelegger spesielt for personer med nedsatt funksjonsnedsettelse.

Tilskuddsordningen er forbeholdt større arrangementer. Søknadssummen må derfor være minimum 200 000 kr og søknadssummen må være maksimalt 50 prosent av kostnadsrammen for arrangementet.

Det er jo ingen hemmelighet at det er ekstra moro å være med på litt større arrangementer. Nå bidrar vil til at flere kan gjøre nettopp dette.

Regjeringen anser det som spesielt viktig at barn og unge med funksjonsnedsettelse har mulighet til å delta på lik linje med andre barn.

Barn og unge først

Arrangementer for barn og unge vil derfor prioriteres i tilskuddsordningen, men det er likevel fullt mulig for andre arrangementer å søke om støtte fra ordningen.

Det er satt av 2,5 millioner kroner til formålet gjennom hovedfordelingen av overskuddet til Norsk Tipping til idrettsformål. Denne ordningen kommer i tillegg til tilskudd til inkludering av personer med funksjonsnedsettelse som gis gjennom det ordinære midler til Norges idrettsforbund og lokale idrettslag.

Søknadsfristen er 15. desember i år. Neste søknadsfrist er 31. mai i 2020.

Flere internasjonale mesterskap

Samtidig kunngjør Kulturdepartementet at man vil bidra til idrettsmangfold ved å innføre en tilskuddsordning som gir flere mulighet til å arrangere internasjonale mesterskap i Norge.

Det kan søkes om tilskudd til mesterskap både for funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede Ordningen innføres som en prøveordning. Nye søknader om arrangementsstøtte vil bli vurdert i lys av denne ordningen, skriver departementet.

Formålet er å gi søkere med begrensede kommersielle inntektsmuligheter mulighet til å søke om tilskudd til å arrangere internasjonale mesterskap innenfor idrett eller fysisk aktivitet i Norge.

Tilskuddsordningen er åpen for frivillige, medlemsbaserte organisasjoner, eller arrangementsselskap eid av slike organisasjoner, som ønsker å arrangere europa- eller verdensmesterskap på seniornivå i Norge.

Det kan søkes om et tilskudd på inntil 50 prosent av de samlede arrangementskostnadene, begrenset oppad til 10 millioner kroner.

Søknadsfristen for tildelinger i 2020 er 1. februar samme år. Departementet gjør oppmerksom på at selve mesterskapet ikke nødvendigvis må gjennomføres i 2020.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.