Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Se Torstein pushe egne grenser i Canadas villmark

Rullestolbruker Torstein Lerhol (31) testet egne begrensninger i sommer. Se film fra hans elleville tur her.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 22.08.2017 15:39

– Jeg har alltid vært glad i å oppsøke naturen og litt ekstreme ting, så for meg er det naturlig, sier rullestolbrukeren om den spektakulære turen i Canadas skoger, på kanten av stup og i småfly.

Bare flybillettene og første og siste overnatting var bestilt før de dro.

– Bakgrunnen for turen var at jeg ønsket å pushe grensene mine og se hva som var mulig med tanke på handikapet. Vi var 15 dager i Canada og hadde kun booket Airbnb første og siste natta. Resten ble fiksa underveis det var litt av poenget, forklarer Lerhol.

Enorm gjestfrihet

Han roser landet for tilgjengelighet og folket hvor imøtekommende de var.

– Vi hadde en leiebil som vi kjørte rundt i. Nesten alle plasser kom jeg inn og over alt fantes det Airbnb-leiligheter å leie. Det var en ubetinget positiv opplevelse. Da vi forklarte at jeg brukte manuell rullestol, sto folk sto på hodet for at vi skulle ha det bra.

LES OGSÅ: SLIK BRUKER DU AIRBNB SOM RULLESTOLBRUKER

Tar ting på sparket

Det var også tilfeldigheter som fikk Lerhol opp i et småfly og inn i skogen for å se Hunlen Falls.

Noen av de vi leide bosted av, mente vi måtte se fjellet. De kjente en fyr med småfly, dermed fiksa de det. Ingen rullestolbrukere hadde vært i det flyet før, så der testa vi noe virkelig nytt.

– Noen av de vi leide bosted av, mente vi måtte se fjellet. De kjente en fyr med småfly, dermed fiksa de det. Ingen rullestolbrukere hadde vært i det flyet før, så der testa vi noe virkelig nytt.

Med seg på turen hadde han med seg assistentene og vennene Kristoffer Eikehaug, Terje Valen Høihjelle og Mari Valen Høihjelle. Av hjelpemidler en manuell rullestol og to respiratorer.

– Ene respiratoren ville ikke starte og den andre hadde en ødelagt del, så da måtte vi skaffe en ny. Det løste seg. Det meste gjør det, man må bare tørre å prøve, slår Lerhol fast.

LES OGSÅ: MISTET RESPIRATOREN PÅ NORWEGIAN-TUR

Finnes løsninger

31-åringen har vært på mange turer i inn og utland tidligere og anbefaler andre og reise selv om det kan være utfordrende.

– Det er en del firmaer i Norge som er veldig gode på å lage tilpassa hjelpemidler, så om du har en drøm må du ta kontakt med dem og utfordre dem til å finne løsninger for det du vil gjøre.

Ikke siste tur

For han selv har turen til Canada definitivt gitt mersmak for nye turopplevelser.

– Jeg får utvidet horisonten min når jeg reiser og jeg vokser som menneske. Samtidig som det gir minner for livet.

– Planleggingen av neste tur er allerede i gang. Den skal gå til Argentina, Kenya eller New Zealand.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.