Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Salangen-redaktør synger julen inn

For de fleste er Jon Henrik Larsen kjent som lokalavisredaktøren som har kjempet for å beholde ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Nå prøver han seg som sangartist sammen med kjæresten Ida Marlén Svendsen.

Av Ivar Kvistum
Publisert 08.12.2020 12:34

I duett med kjæresten Ida Marlén Svendsen fra Senja gir den kjente redaktøren i Salangen-Nyheter sin tolkning av Trygve Hoffs ikoniske «Nordnorsk Julesalme».

I utgangspunktet ble salmen spilt inn som et innslag i Salangen-Nyheters julesending 22. desember. Der bruker flere av avisens medarbeidere å bidra musikalsk.

Denne gangen tenkte sjefen selv at han også burde by på seg selv.

Langt utenfor komfortsonen

Mens Ida Marlén Svendsen kan skilte med erfaring fra Ungdommens kulturmønstring, kirkesang på Finnsnes og musikklinje på Vefsn folkehøgskole i Mosjøen, er Jon Henrik Larsen helt uten tidligere sangerfaring.

Og svært langt utenfor sin egen komfortsone.

– Selv om jeg er vant til å bruke stemmen i nyhyetssendinger på tv og radio, har jeg aldri sunget før på denne måten. Jeg synger med det nebbet jeg har, sier Jon Henrik Larsen med et smil.

Selv om jeg er vant til å bruke stemmen i nyhyetssendinger på tv og radio, har jeg aldri sunget før på denne måten. Jeg synger med det nebbet jeg har.

Men når han ser og hører det ferdige resultatene etter innsatsen i Ronald Alertsens Utsikten Studio i Salangen, er han imidlertid svært tilfreds.

Også Ida ble overrasket over prestasjonen. Hun visste ikke at kjæresten kunne synge på den måten.

Celebre hilsener

Jon Henrik Larsen har en autismediagnose. Han er landskjent for mediebedriften han har skapt på hjemstedet Salangen.

At han også tar andre utfordringer, som å synge, tror han er med på å vise at diagnoser er til for å trosses, og at det er mulig å få til mye mer enn hva mange tror.

Videoen der de to synger sammen ble sluppet 1. søndag i advent i sosiale medier. Fra hele landet har det kommet mange gode tilbakemeldinger, også fra kjente artister.

I videoen under kan du se og høre hilsener fra blant andre artistene Maria Mohn, Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Også biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland takker for sangen.

 

Kjemper fortsatt for assistansen

I lang tid har Larsen kjempet for å få tilbake ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Les mer om Jon Henrik Larsen her: «MR. SALANGEN-NYHETER KJEMPER FOR BPA – OG LIVSVERKET SITT»

Han forteller at denne saken ennå ikke er avgjort. Nye rettsrunder venter neste år. I mellomtiden har han ikke BPA, men må i stedet basere seg på bistand fra gode venner.

– Det er grunnen til at det går rundt nå, sier han.

Ærefullt og høytidelig

Så mens Jon Henrik venter og håper på å få BPA-ordningen tilbake, velger han å fokusere på det positive – som å spille inn den vakreste julesangen som har opprinnelse nord for polarsirkelen.

– Sangen er jo veldig barsk på en måte, i allefall når du hører Trygve Hoff synge den. Han fremfører sangen så ærefullt, og jeg kjenner at når vi sang inn sangen, så ble det nesten litt høytidelig. For sangen har jo på folkemunne blitt kalt for Nord Norges nasjonalsang, sier Jon Henrik Larsen.

Også duettpartner Ida Marlén Svendsen har et nært forhold til sangen de to har spilt inn.

– Mitt forhold til «Nordnorsk Julesalme» er at sangen har et så fint budskap om å være takknemlig for det vi har her i nord rundt oss. Da tenker jeg på naturen, lyset og folkesjela. Samtidig er sangen veldig folkelig, sier Ida Marlén Svendsen.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.
Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?

Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Du kan også bruke kontonummer 8200.02.03277. Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.