Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jan Tore Sanner blir intervjuet foran NHF-logoen.
INTERVJU: NHFUs Johannes Loftsgård intervjuer Jan Tore Sanner for Handikapforbundets Facebook-side, mens medierådgiver i forbundet, Terje Herttua, filmer. (Foto: Ivar Kvistum)

Sanner: – Tilgjengeligheten blir ivaretatt

De nye byggereglene kommer til å ivareta kravene til tilgjengelighet og universell utforming på en god måte, forsikrer Jan Tore Sanner.

Ivar Kvistum
Publisert 16.06.2017 19:02

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har ansvar for boligpolitikken.

Og han har lansert et forslag til ny byggteknisk forskrift – Tek17 – som på flere punkter endrer kravene til tilgjengelighet i nye boliger.

Funksjonshemmedes organisasjoner, arkitekter og en rekke andre har protestert og krevd at tilgjengelighetskravene ikke svekkes.

Det skal være mange meninger og engasjement rundt en sak som dette. Her står ulike hensyn mot hverandre.

Etter at Sanner hadde holdt sin tale til landsmøtet i Handikapforbundet, spurte Handikapnytt Sanner hvorfor han ikke nevnte denne «elefanten i rommet» i talen sin:

– Dette kunne jeg ikke si noe om, for vi er i sluttfasen med å vurdere høringsuttalelsene. Vi går grundig gjennom alle uttalelsene som er kommet inn, sier Sanner.

Les om Sanners tale til landsmøtet her: SANNER I LØVENS HULE

Godt ivaretatt

Statsråden insisterer på at hensyn til tilgjengelighet og universell utforming er godt ivaretatt.

– I de endelige reglene slik de blir når du legger dem fram?

– Ja, men også i det opprinnelige forslaget som ble sendt på høring, svarer Sanner.

Han minner også om at byggteknisk forskrift bare angir en minimumsstandard:

– Tek er gulvet, den nedre grensen. Og jeg er helt sikker på at både arkitekter og boligbyggere vil finne gode løsninger for alle. Husk at de også er avhengige av å bygge boliger som noen vil kjøpe.

Naturlig engasjement

– Har det sterke engasjementet rundt denne saken overrasket deg?

– Nei, overhodet ikke. Det skal være mange meninger og engasjement rundt en sak som dette. Her står ulike hensyn mot hverandre, svarer Sanner.

Han mener også at debatten er blitt mer nyansert enn den var:

– Før var det slik at byggebransjen og funksjonshemmedes organisasjoner befant seg i hver sin ytterkant. Jeg opplever at de har nærmet seg hverandre. Begge parter har innsett at man må inngå kompromisser og ta flere hensyn. Debatten er derfor mindre polarisert enn den var, svarer Jan Tore Sanner.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.