Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Erna lyttende i samtale ved et konferansebord. Masse mennesker i bakgrunnen.
GÅ FORAN: – Staten har et spesielt ansvar for å ansette flere med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, mener statsminister Erna Solberg. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Vil endre loven for å ansette flere funksjonshemmede

Statsminister Erna Solberg sier privat sektor er flinkere enn offentlig sektor og styres mer hierarkisk når ansettelser skal foretas. Dette vil hun nå endre på.

Av Handikapnytt
Publisert 14.03.2019 10:08

(NTB:) Derfor vil regjeringen nå endre forskriftene slik at personer med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne i større grad kan ansettes i staten.

– Vi mener staten har et spesielt ansvar for å gå foran i en slik dugnad og har satt som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, sier Solberg til Aftenposten.

Moderat kvotering

Ved å bruke moderat kvotering vil regjeringen at opptil 1.000 personer med nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en skal få jobb i staten.

En rekke forslag til hvordan målet skal nås er utarbeidet, og i løpet av våren vil kommunalministeren sende ut forslag til endring av forskrift til statsansatteloven.

1.000 ansettelser i året

– Dette vil variere fra år til år, men det er om lag 20.000 mennesker som blir nyansatt i staten i løpet av et år. På årsbasis vil måltallet på fem prosent med andre ord dreie seg om omtrent 1.000 nyansatte, inkludert de som skifter jobb internt i staten, sier kommunalminister Monica Mæland (H).

Å ha «hull i CV-en» er definert av regjeringen som en arbeidssøker som har fravær fra arbeid, utdanning eller opplæring i til sammen to år av de siste fem årene før søknadstidspunktet, og som ikke står i en fast stilling eller midlertidig stilling av varighet på mer enn ett år på søknadstidspunktet.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.