Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Quickie-stoler forsvinner etter testfeil

Av: Bjørn Kollerud
Publisert 01.06.2016 11:16

Sunrise Medicals populære Quickie Helium-stol forsvinner trolig fra hjelpemiddelsentralene på grunn av en formell feil med testprosedyrene.

Kontraktene for den nye Nav-avtalen på manuelle rullestoler ikke signert, men det ser ut til at flere populære modeller kan bli utelatt fra avtalen som trer i kraft 1. oktober.

Produktene Quickie Helium og nykommeren Quickie Xenon2 ble avvist er fordi de ikke er testet i henhold til kravene i anbudskonkurransen. Dette var et absolutt krav hos Nav.

LES OGSÅ: – INNKJØPSMAKT TRUER HJELPEMIDDEL-TILBUDET

Konsekvensen er at disse produktene trolig ikke blir å finne i hjelpemiddelsentralenes utvalg når den nye avtalen trer i kraft.

Beklagelig for brukerne

– Det er en beklagelig situasjon både for oss og brukerne, medgir markedsansvarlig Anne Lise Vamnes i Sunrise Medical as.

Quickie Helium er rangert som øverste prioritet i postene for aktiv fastramme og aktiv fastramme lett i den gjeldende avtalen.

Quickie Xenon2 er Sunrise Medicals nye aktiv-stol med kryssramme og skulle vært selskapets satsning i den nye rammeavtalen. Den markedsføres som verdens letteste rullestol med sammenleggbar ramme.

– Årsaken til at produktene ikke kom med på avtalen, er at vi har testet dem hos et testinstitutt som ikke tilfredsstilte Navs krav til akkreditering, sier Anne Lise Vamnes.

Fikk ikke medhold

Sunrise Medical påklaget Navs avgjørelse til ankeinstansen Kontoret for offentlige anskaffelser, KOFA, men fikk ikke medhold. Saken ble avgjort 25. april.

Dette betyr ikke at Sunrise Medical as har planer om å legge ned sin virksomhet i segmentet for aktiv rullestoler.

– Hvis Quickie Helium og Quickie Xenon2 ikke blir å finne på Nav-avtalen til høsten, kan de leveres til brukerne som får godkjent søknad om dispensasjon. Når det gjelder garanti, service og deler til de manuelle stolene vi har levert, vil dette tilbudet bli opprettholdt på samme nivå som i dag, fremholder Anne Lise Vamnes.

LES VÅR TEST AV REISEVENNLIGE RULLESTOLER: EN STOL I BAGASJEN


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.