Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fot av Bent Høie på kontoret.
ENKLERE: De nye reglene som regjeringen foreslår, skal gi en enklere hverdag for foreldre. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Enklere regler skal gi færre legeerklæringer

Det er urimelig at foreldre med barn født med for eksempel Downs syndrom må dokumentere behovet for logoped to ganger i året, mener helseminister Bent Høie. Nå vil regjeringen ha enklere regler. – Fantastisk gode nyheter, jubler Ronnie MAG Larsen, pappaen til Ask.

Av Handikapnytt
Publisert 02.10.2019 22:28

(NTB og Handikapnytt:) Om kort tid sender regjeringen på høring et forslag for å forenkle dokumentasjonskravene for foreldre som får penger for å pleie sine alvorlig syke eller funksjonshemmede barn.

Med dagens regelverk er det omfattende krav til framleggelse av nye legeerklæringer og dokumentasjon fra lege i spesialisthelsetjenesten.

Én erklæring holder

Regjeringen skriver i sitt forslag at det er holder med én legeerklæring fra spesialisthelsetjenesten, og at det heller kan innhentes ny dokumentasjon når det er nødvendig.

– Familier som har barn med behov for sammensatte tjenester, gjør en formidabel innsats. Vår oppgave er å legge til rette for at møte med det offentlige oppleves støttende, ikke som merarbeid, sier barne- og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad (KrF).

Vår oppgave er å legge til rette for at møte med det offentlige oppleves støttende, ikke som merarbeid.

Enklere hverdag

Regjeringen ga onsdag beskjed til Helsedirektoratet om at dokumentasjonskravet for logoped skal forenkles.

Helseminister Bent Høie (H) mener regelendringen vil gjøre hverdagen til mange foreldre enklere.

– Det er urimelig at foreldre med barn født med for eksempel Downs syndrom må dokumentere behovet for logoped to ganger i året, sier han.

– Fantastisk gode nyheter

En av dem som gleder seg over denne nyheten, er Ronnie MAG Larsen fra Filtvet i Hurum. Han er pappa til Ask, som har Downs syndrom.

For fem år siden havnet far og sønn på VGs forside med histoiren om at Ronnie må ta Ask til legen med jevne mellomrom for å bevise at han fortsatt har Downs syndrom.

Dette var en del av dokumentasjonskravet som regjeringen nå ønsker å forenkle.

I de fem årene som har gått siden VG skrev om saken, har Ask fortsatt måttet gå til legen av samme årsak.

Ronnie MAG Larsen skriver på sin Facebookside at en rådgiver fra statsministerens kontor ringte kona hans, Jill Therese Larsen, onsdag denne uken.

Rådgiveren spurte om det virkelig var slik som familien hadde fortalt i avisen. Hun bekreftet, og noen timer kom det en telefon fra departementet med beskjed om at det ville komme en pressemelding om et nytt forslag som skulle på høring.

Ronnie MAG Larsen skriver på Facebook:

– Da ble det brukbart god stemning i heimen. Dette er rett og slett fantastisk gode nyheter for ganske mange. Takk!

Da ble det brukbart god stemning i heimen. Dette er rett og slett fantastisk gode nyheter for ganske mange. Takk!

Les også Ronnie Mag Larsens tekst om sønnen Ask som Handikapnytt publiserte i 2014: DU VERT LURT TRILL RUNDT!

(Denne saken ble oppdatert med Ronnie MAG Larsens reaksjon torsdag 3. oktober kl. 09.15.,)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.