Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ola Harald Svenning
LEDER EKSKURS: Ola Harald Svenning er klar for å gi flere innsikt i behovet for universell utforming.

Får skryt i Nasjonal transportplan

Når Nasjonal transportplan fremhever hvor viktig det er med kompetanse på universell utforming, trekker de frem selskapet Ekskurs.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 26.03.2024 15:27

«Mind the gap ser spesielt på universell utforming av kollektivtransport og er utviklet av Ekskurs og Norges Handikapforbund i samarbeid med Ruter», står det i Nasjonal transportplan 2025-2036.

Ekskurs er et rådgivningsselskap eid av Norges Handikapforbund Oslo.

Videre kan vi lese:

«Ruter bruker Mind the gap-samlingene til kulturbygging i hele organisasjonen. Målet er at det skal være en selvfølge å tenke alle i alt sel[1]skapet gjør. Ansatte melder tilbake at kurset har hatt stor effekt, og at de tenker annerledes enn tidligere. Ruter kommer til å fortsette med slike samlinger i ulike former, og det er integrert i en del av opplæringen nyansatte skal gjennom.»

– Jeg smiler veldig bredt. Det er helt utrolig å lese dette, sier en tilfreds daglig leder i Ekskurs, Ola Harald Svenning.

Han støtter regjeringen i at ny innsikt må til når de nå vil bruke penger på universelt utformet transport.

– Hva er ditt råd når regjeringen ber samferdselsaktører styrke kompetansen sin på universell utforming?

– Ta opp telefonen og ring oss, og få kompetansen gjennom noen av dem som kjenner behovet for universell utforming på kroppen, nemlig funkis-coachene, sier han.

– Å lese og kunne lovtekstene er bra, men du forstår universell utforming bedre når du lærer det av den fremste målgruppa.

LES OGSÅ: Sikrer ikke samferdsel for alle (lenke).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.