Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljbilde av helsepersonell som setter en sprøyte i overarmen på en kvinne.
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

FHI åpner for at personlige assistenter blir prioritert for koronavaksine

Mandag 22. februar kom det en endring på Folkehelseinstituttets anbefalinger rundt hvem som bør få prioritert vaksine mot korona.

Stine Slettås Machlar
Publisert 22.02.2021 19:01

Tidligere har Folkehelseinstituttet uttalt at personlige assistenter ikke var vurdert som en prioritert gruppe, men at de jobbet med å avklare dette.

I dagens oppdatering av veilederen for helsepersonell i koronavaksinasjonsprogrammet (ekstern lenke) står det hvem andre enn de som i risikogruppene er:

«Personer som ikke er ansatt i helse- og omsorgstjenesten, men utfører pleie- og omsorgsoppgaver i pasient/brukers eget hjem og i den funksjonen innehar spesialkompetanse tilsvarende helsepersonell som er kritisk vanskelige å erstatte*.

*Gjelder kun personer som utfører pleie- og omsorgsoppgaver for personer med alvorlige tilstander som krever spesialkompetanse og deres funksjon derfor er kritisk vanskelige å erstatte. Dette kan inkludere foreldre, andre familiemedlemmer (lønnet eller ulønnet) eller brukerstyrt personlig assistent (BPA) Kriteriene for prioritering av vaksinasjon av disse må sees i sammenheng med kriteriene for prioritering av helsepersonell.»

Handikapnytt jobber med å avklare hva som menes med denne formuleringen og hvordan det skal vurderes hvem som har spesialkompetanse og en funksjon kritisk vanskelige å erstatte.

Oppdatering kommer.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.