Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Knut Ølstad går med eksoskjelettet og krykker.
PRØVETUR: Knut Ølstad demonstrerer ReWalk-skjelettet mens mens ambassadør Raphael Schutz følger med. (Foto: Sunnaas sykehus)

Israelsk robot-gave til Sunnaas

Ambassadør Raphael Schutz overrakte personlig et israelsk eksoskjelett i gave til Sunnaas sykehus.

Ivar Kvistum
Publisert 21.09.2017 13:22

Det kostbare eksoskjelettet ReWalk er en gave fra staten Israel og Stiftelsen Morgenstjernen, som har til formål å «bidra til fremme av israelsk kultur i Norge».

Overrekkelsen av den kostbare gaven til Norges største rehabiliteringssykehus fant sted onsdag 20. september.

Det var Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz og styreleder Eirik Daniel Hansen i Stiftelsen Morgenstjernen som sammen overrakte gaven.

Vise fram høyteknologi

Ifølge ReWalk Robotics selv er prislappen på et slikt eksoskjelett cirka 80 000 dollar, eller 621 000 norske kroner.

GAVE: Overrekkelsen av eksoskjelettet fra Rewalk Robotics. (Foto: Sunnaas sykehus)

– ReWalk er et eksempel vi gjerne vil vise frem på høyteknologiske produkter som utvikles i Israels innovasjonsrike økosystem, uttaler Schutz i en pressemelding fra Sunnaas sykehus.

– Vi kjenner Sunnaas og vet hva sykehuset står for. Vi tror ReWalk kan bidra godt i sykehusets viktige arbeid, og er glade over å se at roboten allerede er i bruk, fortsetter ambassadøren.

Verdensledende

ReWalk Robotics er verdensledende innenfor eksoskjeletter for ryggmargsskadde.

Prinsippet er at brukeren holdes oppreist av et utvendig teknologiskjelett som også gjør det mulig å bevege seg gående – til og med i trapper.

Handikapnytt har tidligere i år besøkt ReWalk Robotics i Israel. Reportasjen om bedriften finner du her: 2500 ÅR MED RULLESTOLER – PÅ TIDE Å TENKE NYTT, MENER OPPFINNER

Sunnaas sykehus
  • Sunnaas sykehus er Norges største spesialsykehus innen rehabilitering og fysikalsk medisin, og er ett av 11 helseforetak i Helse Sør-Øst.
  • Sykehuset behandler rundt 3000 pasienter pr. år. Pasienttilbudet er basert på tverrfaglig kompetanse, og målgruppen er pasienter med komplekse funksjonstap etter sykdom og skade.
  • Sunnaas ligger i Nesodden kommune i Akershus.

Takknemlig for gaven

Sunnaas sykehus er takknemlig for gaven fra Israel og Stiftelsen Morgenstjernen:

– Vi jobber for å hjelpe personer med skader i bevegelsesapparatet til et aktivt liv og samfunnsdeltakelse. Slike gå-roboter kan bli viktige hjelpemidler, men vi trenger mer erfaring, sier administrerende direktør Einar Magnus Strand i pressemeldingen.

– Utprøving av ReWalk og en tilsvarende robot vi har jobbet med en stund, gir verdifull kunnskap som Sunnaas vil bruke og spre til andre behandlingsmiljøer, legger han til.

Utprøving av roboter

Roboter kan åpne nye muligheter for personer med svekket funksjonsnivå etter skader.

Derfor er utprøving av robotteknologi viktig for Sunnaas.

De siste ukene har en gruppe fysioterapeuter og ryggmargsskadde Knut Ølstad testet gå-roboten ReWalk

Hjelpemiddelet monteres på kroppen og gir kraft til hofte- og knebevegelser

slik at personer med ryggmargskader kan gå og stå oppreist. Med opplæring og trening kan personen selv styre roboten.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.