Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Frank Becker holder et innlegg på en konferanse.
FOLK TRENGER REHABLITERING: – Pandemien vil påvirke oss lenge, og det er ikke mulig å utsette så mye rehabilitering over lang tid, sier klinikkoverlege Frank Becker. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Sunnaas sykehus åpner gradvis for mer normal drift

Det er viktig at folk med varige funksjonsnedsettelser kommer i gang med rehabiliteringen igjen, sier klinikkoverlege Frank Becker.

Marte Indiane Laache Stakkestad
Publisert 22.04.2020 16:06

I midten av mars skrev Handikapnytt hvordan koronapandemien påvirket driften ved Sunnaas sykeus. Les mer: 147 ANSATTE I HJEMMEKARANTENE – SUNNAAS PRIOTERITER AKUTTE BEHOV

Prosessen med gjenåpning av sykehuset startet mandag 20. april.

Sunnaas har i skrivende stund åpna opp åtte nye sengeplasser, i tillegg til de 70 som ble brukt for å ivareta pasienter med akutte behov.

– Det er fortsatt ingen pasienter som har vært smitta med covid-19 hos oss. For øyeblikket har vi heller ingen ansatte i isolasjon eller karantene, sier klinikkoverlege Frank Becker.

Han opplyser videre at sykehuset i løpet av denne og kommende uke vil ta imot flere pasienter som er i en kronisk fase med sine funksjonsnedsettelser og som har et oppfølgingsbehov

Kan ikke utsettes over tid

– Vi må komme i gang med det vi holder på med til vanlig. Det er viktig med rehabilitering, og at også de med kroniske funksjonsnedsettelser kan komme i gang med nødvendig rehabilitering, sier klinikkoverlegen.

– Pandemien vil påvirke oss lenge, og det er ikke mulig å utsette så mye rehabilitering over lang tid, legger han til.

Vi må komme i gang med det vi holder på med til vanlig.

Becker forklarer at det vil gjennomføres individuelle vurderinger av hver enkelt pasient for å identifisere dem med størst behov for ulike former for helsehjelp som ikke kan eller bør utsettes. 

Vil være annerledes drift

Selv om sykehuset åpner dørene for flere pasientgrupper, sørger koronaviruset for at det vil være en annerledes drift i tida som kommer.

Og slik vil det antakelig være en god stund fremover.

– Alle smitteverntiltakene som er igangsatt, vurderes fortløpende. Det vil fortsatt være strenge besøksregler, og det vil som hovedregel være permisjonsforbud. Det betyr at de som er her, må bli værende til oppholdet er ferdig, forklarer Becker.

Sunnaas sykehus
  • Sunnaas sykehus ligger på Nesodden sør for Oslo og er Norges største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering.

Han påpeker at det legges opp til flere helgeaktiviteter da mulighetene for å forlate sykehuset begrenses.

Ellers vil sykehuset i stor grad følge mange av de samme smitteverntiltakene som benyttes i resten av landet. Dette betyr blant annet at det ikke skal være mer enn fem personer i en gruppe.

Pasienter og ansatte skal også holde anbefalt avstand til hverandre når dette er mulig.

Åpner opp for polikliniske timer

I tillegg til flere innleggelser åpnes det også opp for polikliniske timer ved sykehuset. Her er det utarbeida egne rutiner som skal bidra til å begrense smitte.

– Pasientene det gjelder, vil blant annet bli ringt opp i forkant, og samme dag de har time for å forsikre oss om at de ikke har utvikla noen symptomer. Det legges også opp til at pasientene ikke skal oppholde seg lengre på sykehuset enn det de må, og det er ikke lov å ha med ledsager med mindre det er strengt nødvendig, forklarer Becker.

Han opplyser at informasjon om smitteverntiltak og status for sykehusets tilbud fortløpende legges ut på sykehusets hjemmeside.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.