Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jon Torp
OPPKJØP: Jon Torp er BPA-direktør i Humana, som nå også eier Assister Meg. (Foto: Humana)

Ny eier for Assister Meg

Humana Norge eier nå Team Olivias norske virksomheter, og dermed også Assister Meg. Men både Assister Meg og Humana består som BPA-leverandører inntil videre.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 20.06.2024 14:53

– Vi har ikke tatt noen beslutning om fusjon, sier Jon Torp, direktør for brukerstyrt personlig assistanse i Humana Norge. 

– Både Assister Meg og Humana skal fortsette å levere på de konsesjonene som finnes, og de forpliktelsene vi har overfor kunder og kommuner består.

1. juni kjøpte Humana Norge de norske virksomhetene til Team Olivia. Team Olivia har datterselskapene Assister Meg, BoHab, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester og Solhaugen Omsorg og behandling.

Må ikke bytte leverandør eller assistenter 

Jon Torp forklarer at de som har assistansen sin i Humana eller Assister Meg, fremdeles kommer til å forholde seg til samme leverandør og de samme assistentene. 

– Ingen assistenter blir berørt av dette, og jeg klarer ikke å se at noen kunder blir berørt. Det er for tidlig å si om noen må forholde seg til nye rådgivere i sin BPA-ordning, men uavhengig av et oppkjøp vil det alltid være en dynamikk og endring i organisasjonen. 

Fremdeles vil det altså være mulig for funksjonshemmede å velge mellom assistanse fra Assister Meg og fra Humana i de kommunene hvor de begge har konsesjon. Men Jon Torp forklarer at de to BPA-leverandørene med samme eier ikke vil ha adgang til å søke konsesjon i samme kommune. Det betyr at når konsesjonstida går ut i kommuner hvor begge tilbyr BPA i dag, vil bare en av dem få ny konsesjon. 

Fordeler fremtidige konsesjoner

– Vi blir enige fra konsesjon til konsesjon om hvem som kommer til å søke, og vi har ikke noe mål om å tømme den ene virksomheten for funksjoner. 

Hvor lenge Assister Meg og Humana Omsorg og Assistanse vil bestå som to separate BPA-leverandører, gir ikke Jon Torp noe svar på.  

– Oppkjøpet ble gjort 1. juni, og før det, mens oppkjøpet var til godkjenning hos Konkurransetilsynet, har vi ikke hatt lov til å snakke sammen mellom selskapene. Men beslutningen om fusjon er ikke tatt ennå, sier han. 

LES OGSÅ: Eier to av fire leverandører i Vestre Viken  (lenke)

LES OGSÅ: Vil ha flere BPA-aktører (lenke).

 

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.